Ο πρώην frontman των Styx, Dennis DeYoung, θα κυκλοφορήσει ένα σόλο άλμπουμ με τον τίτλο “26 East: Volume 1”, που θα είναι το… προτελευταίο της καριέρας του. «Αυτό υποτίθεται ότι τα ήταν το τελευταίο μου άλμπουμ, αλλά είχα τόσα πολλά τραγούδια που ο πρόεδρος της Frontiers, Serafino Perugino, επέμενε να το χωρίσω σε δύο μέρη. Οπότε, αυτό είναι το πρώτο, πράγμα που μου ακούγεται λίγο δήθεν, αλλά οι άνθρωποι του marketing ήθελαν να μπει οπωσδήποτε το “volume 1” στον τίτλο για να ξέρετε ότι θα ακολουθήσει και “volume 2”».

Όσο για τον τίτλο “26 East”, αναφέρεται στη γενέτειρα των Styx, καθώς ήταν η διεύθυνση του σπιτιού που μεγάλωσε ο De Young στο Roseland, στο Ανατολικό Chicago. Απέναντι έμεναν οι δίδυμοι Panozzo, Chuck και John, που το 1962 είχαν σχηματίσει τους trade Winds, οι οποίοι 10 χρόνια αργότερα θα αποτελούσαν τον πυρήνα των Styx!

Το άλμπουμ θα περιέχει και ένα ντουέτο με το γιο του John Lennon, Julian, ενώ όλα αυτά θα γίνουν χάρη στην παρότρυνση του Jim Peterik. «Αν δεν είχα την υποστήριξη, το ταλέντο και το πρόγκιγμα από τον Jim Peterik, δεν θα είχα ηχογραφήσει ποτέ αυτά τα τραγούδια. Μου είπε κάποτε ότι ο κόσμος χρειάζεται τα τραγούδια μου κι έτσι συνεργαστήκαμε από την αρχή με χαρά γράφοντας εννιά τραγούδια μαζί, από τα οποία πέντε θα είναι στο πρώτο μέρος. Σαν δυο τύπους από το Chicago να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα, να γράφουν μουσική και να το διασκεδάζουν», δηλώνει ο De Young. Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει την άνοιξη.