Μεγάλη country επιτυχία διασκευάζεται από το σούπερ γκρουπ των Nikki Sixx, Rob Zombie, John 5 και Tommy Clufetos

0

Οι Nikki Sixx, Rob Zombie, John 5 και Tommy Clufetos σχημάτισαν ένα νέο σούπεργκρουπ, τους L.A. Rats με την αφορμή της ηχογράφησης του “I’ve Been Everywhere» του Geoff Mack για την ταινία “The Ice Road”.

Να σημειώσουμε ότι το τραγούδι έγινε Νο.1 στα charts της country στις ΗΠΑ το 1962 από τον Hank Snow, ενώ το είχε διασκευάσει και ο Johnny Cash στο άλμπουμ του “Unchained”, το δεύτερο στη σειρά που έκανε με την American Recordings και παραγωγό τον Rick Rubin.

Η ταινία, στην οποία πρωταγωνιστεί ο Liam Neeson, θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix στις 25 Ιουνίου. Πρόκειται για ένα road movie όπου ένας οδηγός εκχιονιστικού αναλαμβάνει την αποστολή να διασώσει μια ομάδα ανθρακωρύχων σε ένα ορυχείο που κατέρρευσε.

Οι μουσικοί έχουν ξανασυνεργαστεί μεταξύ τους, αφού ο Clufetos ήταν μέλος της μπάντας του Rob Zombie στο παρελθόν, όπως και ο John 5, o οποίος συνεργάστηκε με τον Nikki Sixx στα 3 καινούρια τραγούδια των Motley Crue για την πρόσφατη ταινία τους “The Dirt”.

«Δεν είναι μια μεγάλη ειρωνεία; Είναι ένα τραγούδι που είναι τόσο rock’n’roll και τόσο country, είναι απ΄όλα, ο περιοδεύοντας θίασος, από πόλη σε πόλη, από riff σε riff, λιγδιασμένα τσίζμπεργκερ και φτου και από την αρχή. Είναι ποίηση βασισμένη στην πραγματικότητα και είναι κάτι που ο καθένας από μας το έχει ζήσει.

Θέλαμε να βγάλουμε αυτή τη φωτιά του Johnny Cash, αλλά πώς να το κάνουμε αυτό; Έτσι ο John 5 επινόησε αυτόν τον Zeppelin-ικό μισό χρόνο που ξεκινάει από την αρχή και ο Rob αναλαμβάνει το outro. Αλλά κι εγώ έκανα κάποια πράγματα όπως επέβαλε το αυθεντικό, που δεν τα συνηθίζω ούτε στους Motley Crue, ούτε στους Sixx AM. Είχαμε την ελευθερία να πάμε προς άλλες κατευθύνσεις και το κάναμε».

Όλοι μεγαλώσαμε σκεπτόμενοι ότι τα μεγάλα συγκροτήματα δεν ακολουθούν τους κανόνες, ούτε σέβονται το όριο ταχύτητας. Όταν με πήρε ο Rob μου είπε: «λατρεύω τον Johnny Cash και πάντα λάτρευα αυτό το τραγούδι». Νομίζω πως αυτό είναι που μοιραζόμαστε: όλοι παίζουμε live και ξέρουμε ότι βγαίνει μαγεία από αυτό, είναι αυτό που νοιώθεις, ενέργεια που μπορείς να τη μυρίσεις. Αυτό το τραγούδι τα έχει όλα αυτά και αυτό προσπαθήσαμε κι εμείς να πετύχουμε στη διασκευή μας», λέει ο Nikki Sixx.

Το “The Ice Road: Music From And Inspired By The Netflix Film”, δηλαδή το soundtrack της ταινίας θα κυκλοφορήσει την ίδια μέρα με την ταινία και το tracklist έχει ως εξής:

01. “All I Do Is Drive” – Jason Isbell
02. “Rubber Meets The Road” – Brantley Gilbert, Tyler Hubbard
03. “Eighteen Wheels and A Dozen Roses” – Carly Pearce
04. “I’ve Been Everywhere” – L.A. RATS

05. “We Got Fight” – Gary LeVox
06. “I’m Movin’ On” – Miranda Lambert
07. “Six Days On The Road” – THE CADILLAC THREE
08. “Don’t Come Lookin'” – Jackson Dean
09. “Hurricane” – Luke Combs
10. “Heart Made Of Steel” – THE ASSASSINZS feat. John Carter Cash, Robin Zander
11. “All Coming Down” – Mark Collie, Allison Moorer
12. “Drive” – Tim McGraw