Οι Σουηδοί melodic death metalers κυκλοφόρησαν το δεύτερο single, με τίτλο “The Paradox”, από το επερχόμενο άλμπουμ τους “The Nightmare Of Being”, που θα κυκλοφορήσει από τη Century Media στις 2 Ιουλίου.

Ο τραγουδιστής Tomas Lindberg Redant σχολίασε σχετικά με το τραγούδι: «η ανθρωπότητα είναι το μεγαλύτερο παράδοξο. Εμείς οι άνθρωποι χρειαζόμαστε επιβεβαίωση για τα πιο σημαντικά πράγματα, το θάνατο, το νόημα της ζωής κλπ. Η γνώση μας ότι είμαστε θνητοί μας απομακρύνει από το να είμαστε άνθρωποι και αυτό είναι το παράδοξο. Επινοούμε αμυντικούς μηχανισμούς για να μας προστατεύουν από τη σκέψη του θανάτου, τη θρησκεία και τη διαφορετικότητα.

Την πρώτη φορά που ο παραγωγός μας, Jens Borgen, άκουσε αυτό το τραγούδι είπε πως «αυτό είναι ένα τέρας». Αγγίζει τον πυρήνα του ήχου των At The Gates, αλλά χτίζει ακόμα περισσότερο πάνω σε αυτόν δανειζόμενος κάποια κλασσικά NWOBHM/Mercyful Fate vibes. Είναι ένα death metal τραγούδι, αλλά έχει και τις progressive στιγμές τους. Απολαύστε το!

Το γύρισμα του βίντεο ήταν διασκεδαστικό καθώς προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε τα περισσότερα από τα ειδικά εφέ αναλογικά και όχι να τα προσθέσουμε στο μοντάζ. Έτσι, βουτηχτήκαμε σε τόνους κάρβουνου και χώματος που μας πήρε πάνω από μια εβδομάδα και άπειρα ντους για να βγάλουμε από πάνω μας! Θέλαμε ένα δώσουμε ένα καταπιεσμένο και αποκαλυπτικό συναίσθημα στο βίντεο και ο Patric Ullaeus, που είναι ο master, έκανε τα πάντα για να το καταφέρουμε».