Νέο βίντεο από τους Lionheart

0

Οι hard rock βετεράνοι Lionheart κυκλοφόρησαν ένα βίντεο για το τραγούδι “Widows”, από το επερχόμενο άλμπουμ τους “The Reality Of Miracles”, που θα κυκλοφορήσει στις 31 Ιουλίου από την Metalville Records.

Τη σκηνοθεσία του βίντεο ανέλαβε ο Neil Griffiths, που είχε το δύσκολο έργο να κάνει γυρίσματα με τα μέλη ξεχωριστά, αφού λόγω μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης δεν επιτρέπονταν παραπάνω από δυο μουσικοί στον ίδιο χώρο.

Το συγκρότημα σχηματίστηκε στα τέλη του 1980 από τον Dennis Stratton, τον Steve Mann και τον Rocky Newton. Αμέσως μετά προστέθηκε στη σύνθεση και ο Clive Edwards. Το συγκρότημα έπαιξε άπειρες συναυλίες στη Μεγάλη Βρετανία το διάστημα μεταξύ 1981-1984. Το 1984 υπέγραψαν στη CBS και κυκλοφόρησαν το άλμπουμ “Hot Tonight”, που ηχογραφήθηκε στο Los Angeles. Προβλήματα με το management οδήγησαν στη διάλυσή τους μόλις ένα χρόνο μετά.

Το 1999 κυκλοφόρησε μια διπλή συλλογή με demos και ακυκλοφόρητο υλικό, ενώ οι Lionheart επανασυνδέθηκαν το 2016 και έπαιξαν στο φεστιβάλ Rockingham στο Nottingham. Το 2017 κυκλοφόρησαν το δεύτερο άλμπουμ τους, “Second Nature”.

“Το “The Reality of Miracles” είναι στην πραγματικότητα ένα σταυροδρόμι μελωδικού rock καθώς πέρα από τα αναμενόμενα Βρετανικά AOR στοιχεία, συναντάμε ήχους από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού (π.χ. στο κομμάτι “All I Want is You” που βγάζει έναν καθαρόαιμο Αμερικάνικο αέρα), πομπώδεις μελωδίες (π.χ. στο “Kingdom of the East”) οι οποίες παραπέμπουν σε Magnum και Ten αλλά και ξεκάθαρα hard rock ξεσπάσματα που χαρακτηρίζονται όμως και αυτά από την πάντα χαρακτηριστική ταυτότητα των Lionheart”, έγραψε ο Σάκης Νίκας για το άλμπουμ.

Για να διαβάσετε ολόκληρη την κριτική κάντε κλικ εδώ…