ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Tο μαγευτικό Σουηδικό metal supergroup, SOEN, κυκλοφορεί το video για το single, “Fortune”. Το τραγούδι βρίσκεται στο επερχόμενο άλμπουμ, “Atlantis”, που θα βγει από τη Silver Lining Music αυτή την εβδομάδα, στις 18 Νοεμβρίου 2022.

Μουσικά, το “Fortune”, είναι επικά heavy, με σκληρά riff και percussion, με ευαίσθητα σημεία που στοιχειώνουν κι ένα εξαιρετικό κιθαριστικό σόλο, μεταφέροντας μία σπαραχτική ιστορία και μήνυμα.

Τα ιδρυτικά μέλη Martin Lopez και Joel Ekelöf σχολιάζουν: “Το “Fortune” είναι ένα τραγούδι σχετικό με το να δέχεσαι χτυπήματα από τη ζωή, να πέφτεις συνεχώς κάτω, αλλά να επιστρέφεις παρόλα αυτά. Σ’ αυτή τη συγκεκριμένη περίπτωση, έχουμε κάποιον που βλέπει ένα αγαπημένο του πρόσωπο να αντιμετωπίζει τα εμπόδια που κι εκείνος έχει αντιμετωπίσει, δείχνοντάς του ότι τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα με τον καιρό».

Το “Atlantis” ήταν ένα special concert film, στο οποίο παρουσιάζονται δεκατρείς από τις πιο δημοφιλείς συνθέσεις τους, με νέα ενορχήστρωση έχοντας ζωντανή ορχήστρα. Το “Atlantis” δημιουργήθηκε στα μαγικά πλαίσια του Atlantis Grammofon Studio στην Στοκχόλμη της Σουηδίας, όπου έχουν ηχογραφήσει καλλιτέχνες από τον Quincy Jones, μέχρι τον Lenny Kravitz και τους GREEN DAY. Προηγουμένως ο χώρος ήταν ένας παλιός κινηματογράφος το 1941, αργότερα έγινε Metronome Studio (όταν και δημιουργήθηκαν οι ABBA), πριν μετονομαστούν σε Atlantis Grammofon το 1983.

Το “Atlantis” ηχογραφήθηκε και κινηματογραφήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2021. Οι Martin Lopez (drums & percussion), Joel Ekelöf (φωνητικά), Lars Enok Åhlund (κιθάρες & πιάνο), Cody Lee Ford (lead κιθάρα) και Oleksii “Zlatoyar” Kobel (μπάσο), δούλεψαν με μία ορχήστρα 8 ατόμων, ώστε να ανακαλύψουν ξανά, νέα ενέργεια και νέα στοιχεία σε κλασικά τραγούδια των SOEN, όπως το “Antagonist”, το “Monarch”, το “Jinn” και το “Lucidity”. Το τελικό αποτέλεσμα αυτού, είναι μία παράσταση 80 λεπτών όπου οι οπαδοί θα απολαύσουν τις νέες εκδοχές των σπουδαιότερων τραγουδιών των SOEN. Αυτό συνέβαινε πάντα με τους SOEN: οι πιο μεγάλες βουτιές, βγάζουν τους μεγαλύτερους θησαυρούς.

Ακούστε/δείτε τα πρόσφατα video για το “Trials” και τη διασκευή στο “Snuff” των SLIPKNOT, από το “Alternative utopia” των SOEN εδώ

Μετά την επιτυχία της IMPERIAL European Tour, η ανεξάντλητη metal πεντάδα, ετοιμάζεται για μία περιοδεία στη Βόρεια Αμερική τον χειμώνα, που θα περάσει από 20 πόλεις, ξεκινώντας από το Lincoln Hall του Chicago. Η περιοδεία θα βρει, επίσης, τους SOEN, να παίζουν ως special guests των KATATONIA στο Dallas και το Austin στις 6 και 7 Δεκεμβρίου. Το γκρουπ είναι ενθουσιασμένο που βρίσκεται σε περιοδεία και πάλι και δεν δείχνει κανένα σημάδι κούρασης, προκειμένου να φέρει ολοένα και περισσότερο κόσμο σε επαφή με την εμπειρία της μουσικής των SOEN στον κόσμο.

«Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα, το ότι τελικά κάνουμε μία εκτενή περιοδεία στη Βόρεια Αμερική», λέει ο Lopez. «Είναι ορόσημο για κάθε συγκρότημα να περιοδεύει σε μία ήπειρο με τόσο μεγάλη μουσική ιστορία και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα μπορέσουμε επιτέλους να συναντήσουμε το κοινό μας στη Βόρεια Αμερική. Θα σας δούμε εκεί:»

Το “Atlantis” ηχογραφήθηκε από τους David Castillo και Iñaki Marconi, η μίξη έγινε από τον Castillo και το mastering από τον Tony Lindgren. Η συναυλία κινηματογραφήθηκε και σκηνοθετήθηκε από τον George Layrock από το φημισμένο Blacktide Phonic/Visual.

Το “Atlantis” θα είναι διαθέσιμο ως DVD-CD με bonus υλικό, σε διπλό 12’’ limited edition βινύλιο, Long Form Video, Digital Download και Streaming. Μπορείτε να κάνετε τις προπαραγγελίες εδώ.

Οι επιπλέον μουσικοί που βοήθησαν στο “Atlantis” είναι:
Stefan Stenberg, Double Bass
Joakim Simonsson, Πιάνο και Εκκλησιαστικό Όργανο
Karin Liljenberg, Βιολί 1
Andreas Forsman, Βιολί 2
Erik Holm, Βιόλα
Cecilia Linné, Τσέλο
Johanna Börjesson, Φωνητικά
Therése Börjesson, Φωνητικά

Τεχνική υποστήριξη: Dan Wahlbeck
Drum tech: Rickard Gustafsson
Ηχητική υποστήριξη: Niclas Lindström

Οι SOEN θα ήθελαν να τους ευχαριστήσουν βαθιά για την τεράστια συνεισφορά τους σ’ αυτήν την εμφάνιση.

ATLANTIS Track List:

 1. Antagonist
 2. Lunacy
 3. Monarch
 4. Trials
 5. River
 6. Jinn
 7. Illusion
 8. Modesty
 9. Lucidity
 10. Savia
 11. Fortune
 12. Snuff
 13. Lascivious
 14. Lotus

Soen are:
Martin Lopez, Drums and percussion
Joel Ekelöf, Φωνητικά
Lars Enok Åhlund, κιθάρες και πιάνο
Cody Lee Ford, Lead κιθάρα
Oleksii ”Zlatoyar” Kobel, μπάσο

FOLLOW SOEN:
www.facebook.com/SOENMusic
www.twitter.com/SOENmusic
www.instagram.com/SOENmusic
www.SOENmusic.com