Με μεγάλη χαρά και περιέργεια έβαλα να ακούσω το ντεμπούτο των New Past, καθώς τα live video από το studio που είχαν κυκλοφορήσει πριν μερικούς μήνες με προϊδέαζαν για κάτι πολύ καλό. Τελικά το “State Of Falling” αποδείχτηκε ένα πολύ ωραίο άκουσμα από ένα συγκρότημα που έκανε πολύ καλή δουλειά.

Alternative/progressive rock με πολύ προσεγμένες συνθέσεις τις οποίες αναδεικνύει και η καθαρή παραγωγή. Το συγκρότημα επίσης δείχνει σε πολύ καλή φόρμα. Ο Κώστας Σταματίου στις κιθάρες είναι απολαυστικός και ο Αντρέας Καπελέρης στο μπάσο δένει ιδανικά με τον Μάνο Αγγουρίδη στα drums δημιουργώντας ένα δυνατό σύνολο. Η αποκάλυψη όμως είναι ο Αντρέας Denwar πίσω από το μικρόφωνο, κυρίως επειδή μας είχε συστηθεί με ακραία φωνητικά στους (δυστυχώς ανενεργούς εδώ και χρόνια) Chthonian Alchemy. Φαίνεται όμως ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με τα καθαρά, αφού χαρίζει πολύ ωραίες ερμηνείες σε όλα τα κομμάτια.

Η δουλειά στους στίχους είναι επίσης αξιοπρόσεκτη, ενώ το digipak συμπληρώνει ένα καταπληκτικό artwork (δια χειρός μπασίστα) το οποίο κάνει το “State Of Falling” ένα μικρό στολίδι για τη δισκοθήκη. Το εναρκτήριο “Persephone/Descending”, το “Break The Fetters” και το τελευταίο “Persephone/Ascending” (για να μην τα γράψω όλα) μπορούν να το αποδείξουν.

Η πρώτη προσπάθεια των New Past είναι άκρως ποιοτική και βάζει τις βάσεις για να γίνουν ένα δυνατό όνομα στην εγχώρια σκηνή. Αν συνεχίσουν έτσι, θα το καταφέρουν άνετα.