Που μπορεί να κολλάει το κυνήγι του χαμένου θησαυρού σε μια παρουσίαση ενός c.d.; Κολλάει στο κυνήγι που κάνουμε κάποιοι για σχήματα και κυκλοφορίες χωρίς να επαναπαυόμαστε σε ότι μας στέλνουν οι δισκογραφικές εταιρείες. Το κυνήγι αυτό, πολλές φορές έχει μοναδικά αποτελέσματα. Και, ναι, εδώ ανακάλυψα θησαυρό από τη Βρετανία. Οι Nine Stones Close λοιπόν, για τους οποίους γίνεται λόγος κινούνται στο χώρο του prog rock και η μουσική τους μοιάζει να έχει επηρεαστεί από τους Marillion και τους The Flower Kings κυρίως. Η μουσική τους είναι με μια λέξη, αριστουργηματική! Πρόκειται για εξαιρετικούς μουσικούς οι οποίοι εδώ, στο πρώτο τους πόνημα, παρουσιάζουν πέντε κομμάτια (μεγάλα σε διάρκεια κυρίως τα “Threads” και “Thicker Than Water”), πέντε διαμάντια από έναν θησαυρό που απ’ όσο ξέρω καμία εταιρεία δεν έχει στο roster της. Οι μελωδίες του “Traces” είναι τουλάχιστον μαγικές, ενώ η τεχνική κατάρτιση των τεσσάρων μουσικών γίνεται εμφανής ακόμα και από τους πλέον αδαείς.
 
Δε θα πρέπει επίσης να παραλείψω να αναφερθώ και στο εκπληκτικό εξώφυλλο στην digipack συσκευασία του c.d. το οποίο μπορείτε και πρέπει να αποκτήσετε άπαντες οι φίλοι του είδους μέσω της ίδιας της μπάντας στο www.ninestonesclose.com .
 
Καλά, είναι δυνατόν να μη βρέθηκε εταιρεία να υπογράψει αυτή τη μπάντα; Εκτός κι αν αυτό είναι επιλογή των ίδιων, αλλά δε βλέπω το λόγο…