Το 2020 θα το θυμόμαστε όλοι σαν μία χαμένη καλλιτεχνική (και όχι μόνο) χρονιά λόγω της πανδημίας. Σίγουρα όμως οι οπαδοί των Night Demon θα την θυμούνται και για έναν επιπλέον λόγο…για να ακριβολογούμε για πέντε επιπλέον λόγους! Βλέπετε οι Night Demon μέσα σε λίγους μήνες κυκλοφόρησαν πέντε 7’’ singles σε εξαιρετικά περιορισμένες ποσότητες. Όπως καταλαβαίνετε, όποιος πρόλαβε τον Κύριο είδε! Έτσι οι Αμερικανοί αποφάσισαν να κυκλοφορήσουν σε μία συλλογή όλα αυτά τα εφτάρια (μαζί με τα b’ sides) ώστε να τα έχουμε όλοι συγκεντρωμένα και να μην κοιτάμε κάθε λίγο και λιγάκι το discogs και το ebay.

Τι έχουμε, λοιπόν, στο “Night of the Demon”; 4 original συνθέσεις από τους Night Demon και 6 διασκευές σε Maiden, Scorpions, Thin Lizzy, Cirith Ungol και Le Grife. Όσοι έχουν δει ζωντανά τους Night Demon ξέρουν ότι είναι ένας πραγματικός οδοστρωτήρας πάνω στη σκηνή και κάθε διασκευή που κάνουν είναι πραγματικά αψεγάδιαστη! Το ίδιο ισχύει και εδώ με τα “In Trance”, “Top of the Bill”, “Wasted Years”, “The Sun Goes Down”, “100 mph” και “Fast Bikes”. Το τελευταίο, μάλιστα δεν το ήξερα καν. Όπως δεν ήξερα, άλλωστε, και τους Le Grife. Ωραία μπάντα.

Όσον αφορά τις original συνθέσεις, μιλάμε για φανταστικές up tempo συνθέσεις στο κλασικό ύφος των Night Demon που δεν απογοητεύουν ούτε κλάσμα δευτερολέπτου ενώ παραμένουμε έκπληκτοι από το πόσο «δεμένο» είναι αυτό το power trio από την California. Το “Year of the Demon” μπορεί να είναι τυπικά μία συλλογή παλαιότερων τραγουδιών αλλά στην ουσία είναι κάτι καινούργιο αφού μόνο οι φανατικοί οπαδοί της μπάντας είχαν αποκτήσει τα 7αρια (σ.σ. Ανδρέου, ακόμη σε ψάχνω για την αλητεία με το “Are You Out There”!). Ταυτόχρονα, είναι και ένας ιδανικό «ορεκτικό» για το ολοκαίνουργιο studio album των Αμερικανών που θα κυκλοφορήσει μέσα στο φθινόπωρο. Φαίνεται, λοιπόν, ότι το 2022 είναι η…χρονιά των Night Demon!

Highlight: Προσωπική εκτίμηση, το καλύτερο από τα 5 singles είναι το “Empires Fall”.