Στις 9 Νοεμβρίου 2022 οι Night Ranger γιόρτασαν 40 χρόνια πετυχημένης καριέρας με μία ειδική συναυλία που περιλάμβανε τα περισσότερα hits της δισκογραφίας τους. Η ειδοποιός διαφορά αυτής της συναυλίας ήταν ότι τα τραγούδια ήταν ειδικά διαμορφωμένα λόγω της παρουσίας μίας νεανικής ορχήστρας, της Contemporary Youth Orchestra, η οποία αποτελείται από πάνω από 90 μουσικούς ηλικίας 12-18 ετών έχοντας σαν βάση το Ohio. Παρά το νεαρό της ηλικίας, η συγκεκριμένη ορχήστρα έχει παίζει με τους Styx, Jefferson Starship, Pat Benatar, Kenny Loggins κ.α. Οπότε, μόνο…άβγαλτοι δεν είναι!

Όπως αναμενόταν το tracklist του “40 Years and a Night” βασίστηκε σχεδόν αποκλειστικά στα 3 πρώτα, κλασικά albums των Night Ranger. Και λέμε «σχεδόν» διότι εδώ συναντάμε και το “High Road” από το ομώνυμο album του 2014. Να σας πω την αλήθεια, περίμενα να ακούσω τραγούδια από τα “Big Life” και “Man in Motion” τα οποία θεωρώ ότι παραβλέπονται συχνά από τη μπάντα. Μάλιστα, είναι κάτι που εκφράσαμε στον Kelly Keagy σε μία συνέντευξη που κάναμε και η οποία θα δημοσιευτεί σύντομα εδώ στο Rockpages. Όσον αφορά τα τραγούδια, δεν έχουν υποστεί σημαντικές τροποποιήσεις και μπορώ να πω ότι η παρουσία της ορχήστρας είναι διακριτική αλλά καταλυτική. Το συγκεκριμένο line-up των Night Ranger λειτουργεί σαν μία καλογυαλισμένη μηχανή και έτσι είναι πραγματικά μία ονειρώδη εμπειρία να ακούς ύμνους σαν τα “Don’t Tell Me You Love Me”, “You Can Still Rock In America”, “Four in the Morning” και φυσικά το “Sister Christian” έτσι για να αναφέρουμε μερικά. Προσωπικά, θα έλεγα ότι τα απόλυτα highlights ήταν η άκρως συγκινητική εκτέλεση του “Goodbye” και η ισοπεδωτική εκτέλεση του κομματιού “Night Ranger”.

Σίγουρα το “40 Years and a Night” είναι μία κυκλοφορία που απευθύνεται κυρίως στη βάση των φανατικών οπαδών των Night Ranger αλλά θεωρώ ότι όλοι οι hard rockers εκεί έξω αξίζει να την τσεκάρουν για να γιορτάσουν μαζί με το θρυλικό συγκρότημα 40 (+1, πλέον…) χρόνια πλούσιας καριέρας.

Highlight: Το “40 Years and a Night” κυκλοφορεί σε CD/DVD και Blu-Ray.