Marko Hietala

O Marko Heitala, μπασίστας και ιδρυτικό μέλος των Nightwish, ανακοίνωσε την παραίτησή του από το συγκρότημα, αλλά και τη «δημόσια ζωή».

«Εδώ και πολλά χρόνια τώρα δεν μπορούσαν να νιώσωε54ρεσ άνετα με αυτό τον τρόπο ζωής. Έχουμε μια κατάσταση όπου η βιομηχανία ζητάει από τους καλλιτέχνες να δουλεύουμε με σταθερό ωράριο και να βρίσκουμε έμπνευση, ενώ μοιράζει άνισα το κέρδος. Αυτό συμβαίνει ακόμα και ανάμεσα στους ίδιους τους καλλιτέχνες. Είμαστε οι σκλάβοι της μουσικής βιομηχανίας. Οι promoters των μεγαλύτερων περιοδειών παίρνουν ποσοστά από το δικό μας merchandise ενώ πληρώνουν μερίσματα στη Μέση Ανατολή. Υπάρχουν κάποια θρησκευτικά καθεστώτα, τα οποία παίρνουν τα λεφτά από τη μουσική, την οποία αν έπαιζες σε εκείνες τις χώρες θα σε αποκεφάλιζαν ή θα σε έβαζαν φυλακή, χωρίς να παρουσιάζονται ως υποκριτές. Μερικά παραδείγματα…

Τον περασμένο χρόνο αφού αναγκαστικά έπρεπε να μείνω σπίτι έκατσα και σκέφτηκα. Και βρήκα πως ήμουν εντελώς αποπροσανατολισμός από αυτά και άλλα πολλά. Βρήκα πως έπρεπε να βρω τι ισχύει. Για να γράφω, να τραγουδάω και να παίζω θα πρέπει να βρω λόγους να το κάνω και έμπνευση. Ακόμα και στο βιβλίο μου φαίνεται πως πάσχω από χρόνια κατάθλιψη. Θα είναι επικίνδυνο για μένα και τους ανθρώπους γύρω μου αν συνεχίσω. Κάποιες από τις σκέψεις που έκανα πρόσφατα ήταν σκοτεινές. Μην ανησυχείτε, είμαι καλά. Έχω δυο γιους, μια σύζυγο, οικογένεια, ένα σκύλο και πολύ αγάπη.

Και δεν νομίζω πως θα εξαφανιστώ εντελώς.

Η συνομωσία είναι η λέξη των ημερών. Για ανθρώπους που πιστεύουν σε αυτά έχω να πω πως στις 14 Ιανουαρίου είναι τα 55α γενέθλιά μου και για την ώρα θα έλεγα ότι έχω κάνει αρκετά. Το να ρίχνει κάποιος το φταίξιμο στον Tuomas είναι προσβολή, τόσο προς εκείνον, όσο και προς τη δική μου ελεύθερη σκέψη. Αυτό είναι κάτι πολύ λυπηρό για όλους μας. Σας παρακαλώ να το έχετε αυτό υπόψη σας.

Αλλά, σίγουρα τώρα θα ξέρουμε αν κάποιοι ηθελημένα το πουν αυτό.

Υπάρχουν μερικά πράγματα που έχουμε συμφωνήσει ότι θα κάνω το 2021. Πέρα από αυτά θα ήθελα να παρακαλέσω με σεβασμό τα Μέσα, τις μπάντες, τους καλλιτέχνες κλπ να μη μου ζητήσουν τίποτα για τον επόμενο χρόνο. Πρέπει να ξαναβρώ τον εαυτό μου. Ελπίζω να σας πω για αυτό το 2022. Αλλά, δεν σας το υπόσχομαι.

Λυπάμαι πολύ για όλο αυτό.

Marko Hietala

ΥΓ.: ο Tony Iommi εξαιρείται από εκείνους που δεν θέλω να έρθουν σε επαφή μαζί μου. Οι παιδικοί ήρωες έχουν προτεραιότητα

Oι Nightwish δημοσίευσαν την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την αποχώρηση και τα όσα έγραψε ο Marko: «η παραίτηση του Marko μας κάνει να πρέπει να πάρουμε μερικές δύσκολες αποφάσεις και να κάνουμε κάποιες επιλογές. Μετά από πολύ σκέψη αποφασίσαμε κοινή συναινέσει να πραγματοποιήσουμε την περιοδεία για το “Human. :II: Nature”, με session μπασίστσα. Η σύνθεση του γκρουπ θα ανακοινωθεί προσεχώς. Σεβόμαστε την απόφαση του Marko και του ευχόμαστε τα καλύτερα. Δεν θα σχολιάσουμε κάτι περισσότερο.

Nightwish

Resignation announcement from Marko:

Dear people. I am leaving Nightwish and my public life.

For a quite a few…

Posted by Nightwish on Tuesday, 12 January 2021