Το “Black Telescope” είναι το πρώτo single από το “Re-Imaginos” του Albert Bouchard, που θα κυκλοφορήσει στις 6 Νοεμβρίου από την RockHeart Records/Deko Entertainment (ADA/Warner Music Group).

Το τραγούδι αφηγείται την ιστορία ενός απέθαντου πλάσματος που παίρνει τη μορφή ψαριού και χρησιμοποιεί την αλχημεία για να κυριαρχήσει στο ηλιακό σύστημα. Το πλάσμα βλέπει με τη δύναμη του μυαλού και δεν χρειάζεται μάτια. Στο παρελθόν δεν ήταν τόσο ιδιαίτερο και χρειαζόταν την βοήθεια της τεχνολογίας για να κυβερνά τον κόσμο, κάποτε είχε πάρει τη μορφή ενός ναύτη που γνώριζε καλά τους κινδύνους που κρύβει η θάλασσα. Όταν ο ναύτης πήγε στο τηλεσκόπιο, ένοιωσε να ξαναγεννιέται και έγινε παντοδύναμος.

«Ο κόσμος ίσως δεν γνωρίζει ότι το “Imaginos” αρχικά θα ήταν ένα σόλο άλμπουμ μου. Υποτίθεται πως θα ήταν ένα concept, όπου όλα τα στοιχεία θα ταίριαζαν μεταξύ τους και θα έφτιαχναν μια ιστορία. Αυτό για το οποίο ήμουν πιο υπερήφανος ήταν που είχα καταφέρει να πάρω όλα αυτά τα τραγούδια και να τα κάνω ένα άλμπουμ. Όσο ηχογραφούσαμε αυτά τα τραγούδια άκουσα πολλές φορές την έκδοση των Blue Oyster Cult, το πως τραγουδούσε ο Eric τα τραγούδια και ο Don (Buck Dharma) κι εγώ τότε δεν ήμουν στη μπάντα και προσπάθησα να τα τραγουδήσω εγώ, γιατί ποτέ δεν μου είχαν ακουστεί όπως τα ήθελα. Έπρεπε να είμαι ρεαλιστής όσον αφορά τη φωνή και τις δυνατότητες μου και να προσπαθήσω να ταιριάξω τα τραγούδια σε εμένα και όχι το ανάποδο. Αυτό ήταν το πρώτο πράγμα που είπα, πως ήθελα να ξανακάνω το “Imaginos”.

Όταν το ακούσει ο κόσμος θα σκεφτεί ότι είναι διαφορετικό και εγώ δεν μπορώ να πάρω όλα τα εύσημα για αυτό. Ήταν ιδέα του Sandy Pearlman να το κάνουμε αυτό. Οπότε, είμαι πολύ ενθουσιασμένος να δω τι εντυπώσεις θα σχηματίσει ο κόσμος.

Ενσωμάτωσα πολλά από τα πράγματα που κάνω στην δική μου έκδοση του “Imaginos”… τώρα είναι πιο μοναδικό», σχολιάζει ο Albert Bouchard.