Ο Brian May ανακηρύχθηκε «καλύτερος κιθαρίστας όλων των εποχών»

0

Οι αναγνώστες του περιοδικού Total Guitar ανέδειξαν τον 72χρονο κιθαρίστα των Queen ως τον καλύτερο κιθαρίστα όλων των εποχών στο σχετικό δημοψήφισμα.

«Πραγματικά δεν έχω λόγια. Ήταν κάτι εντελώς αναπάντεχο. Προφανώς με συγκινεί πολύ το γεγονός ότι ο κόσμος σκέπτεται έτσι για εμένα. Δεν έχω καμία ψευδαίσθηση όμως πως τεχνικά δεν είμαι ούτε μέσα στους τρεις καλύτερους.

Οπότε αυτό μου λέει ότι αυτό που έκανα έχει επηρεάσει τον κόσμο και αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία για εμένα. Ποτέ δεν θα ισχυριστώ ότι είμαι ένας μεγάλος κιθαρίστας με την έννοια του βιρτουόζου. Απλά προσπαθώ να παίζω από την καρδιά και την ψυχή μου κι αυτό είναι άλλο», είπε ο May.

Αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι «κέρδισε» τον Hendrix: «ο Jimi είναι πάντα το νούμερο 1 για μένα. Και πάντα το λέω αυτό. Για μένα είναι κάτι σαν υπεράνθρωπος. Είναι σαν να είχε έρθει από κάποιον άλλο πλανήτη και ποτέ δεν θα μάθω πως έκανε αυτά που έκανε. Κάθε φορά που τον μελετάω συγκλονίζομαι και ξαφνιάζομαι ξανά και ξανά και αισθάνομαι πως ή πρέπει να σταματήσω να παίζω κιθάρα, γιατί δεν μπορώ να συγκριθώ με αυτόν, ή ότι πρέπει να προσπαθήσω πολύ περισσότερο και να κάνω αυτό που είναι στο σώμα και την ψυχή μου. Ποτέ δεν σταματάω να μαθαίνω από τον Jimi. Για ένα περίεργο λόγο σπάνια τελευταία ακούω τη μουσική του, αλλά είναι πάντα μέσα μου έτσι κι αλλιώς».