Τέσσερις συναυλίες στη Βραζιλία θα δώσει ο Bruce Dickinson ερμηνεύοντας το θρυλικό “Concerto For Group And Orchestra”, που έγραψε ο Jon Lord και έπαιξαν για πρώτη φορά οι Deep Purple στο Royal Albert Hall το 1969.

80 μουσικοί θα απαρτίζουν την ορχήστρα που θα διευθύνει ο Paul Mann, στενός φίλος του Lord και μαέστρος στην επετειακή εκτέλεση του Concerto το Σεπτέμβριο του 1999 στο Royal Albert Hall, αλλά και σε άλλες εκτελέσεις του έργου.

Το rock group θα αποτελείται από τους Kaitner Z Doka (Jon Lord, Ian Paice, Don Airey) στην κιθάρα, Bernhard Welz (Jon Lord, Don Airey) στα τύμπανα, John O’Hara (Jethro Tull) στα πλήκτρα, Tanya O’Callaghan (Whitesnake) στο μπάσο και Mario Argandonia (Scorpions) στα κρουστά.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο Bruce έχει ερμηνεύσει το Concerto άλλες δυο φορές, στο Gyor της Ουγγαρίας, όπου συμμετείχε και ο Roger Glover στις 5 Νοεμβρίου 2021, καθώς και στον Quebec του Καναδά δυο χρόνια νωρίτερα, στα πλαίσια της 50ης του επετείου.

Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε πως και ο Dickinson και ο Mann συμμετείχαν στην επανηχογράφηση του Concerto με τον Jon Lord, την Φιλαρομική ορχήστρα του Liverpool και άλλους καλεσμένους, η οποία κυκλοφόρησε από την earMusic το 2012.

Οι προγραμματισμένες εμφανίσεις είναι οι εξής:

April 15 – São Paulo, Brazil – Vibra São Paulo
April 19 – Curitiba, Brazil – Teatro Positivo
April 21 – Rio De Janeiro, Brazil – Vivo Rio
April 25 – Porto Alegre, Brazil – Auditório Araújo Vianna