Ο τραγουδιστής, που είναι πιο γνωστός για τη συμμετοχή του στους Survivor και το εμβληματικό “Eye Of The Tiger”, εμφανίστηκε για λίγο στο “Late Show” του Stephen Colbert, με αφορμή μια τίγρη που δραπέτευσε και κυκλοφορούσε ελεύθερη στο δρόμο, «διασκευάζοντας» την τεράστια επιτυχία από το Rocky III.

Παράλληλα, ο Bickler ετοιμάζει το δεύτερο σόλο του άλμπουμ, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στην χρονιά.

Ξεκίνησε την καριέρα του τη δεκαετία του ’70 στους Jamestown Massacre (το τραγούδι τους “Summer Sun”, είχε μπει στα 100 του Billboard) και ηχογραφώντας διαφημιστικά jingle στο Chicago. Συμμετείχε στους Survivor από το 1978 ως το 1984, το 1993 ως το 1999 και τέλος την διετία 2013-2014. Το “Eye Of The Tiger” βρέθηκε στην κορυφή του Billboard Hot 100 για έξι συνεχόμενες εβδομάδες το 1982 και κέρδισε το βραβείο Grammy για την «καλύτερη rock ερμηνεία ντουέτου ή συγκροτήματος» την ίδια χρονιά. Μάλιστα, βρέθηκε στο Νο.1 και στο UK Singles Chart, όπου παρέμεινε για 4 συνεχόμενες εβδομάδες το Σεπτέμβριο του 1982. Τέλος, ήταν υποψήφιο και για βραβείο Όσκαρ το 1982 στην κατηγορία «καλύτερο αυθεντικό τραγούδι».

Το 2019 κυκλοφόρησε το πρώτο του σόλο άλμπουμ με τίτλο “Darklight”, το οποίο περιέχει 10 τραγούδια κλασικού rock, πιστά στις ρίζες του τραγουδιστή, με μοντέρνο ήχο. Συμμετείχαν οι Ryan Hoyle (Collective Soul) στα τύμπανα και ο Brad Smith (Blind Melon) στο μπάσο. Την παραγωγή ανέλαβε ο υποψήφιος για Grammy Steve DeAcutis (Vanilla Fudge, Corey Glover, Vinnie Moore, Overkill, etc.), and και ο βραβευμένος με Grammy mastering engineer Alan Douches (Fleetwood Mac, Yes, Mastodon, Monster Magnet, etc.).