Ο Joe Elliott κράζει την ταινία του VH1 για το συγκρότημά του

0

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στο ExpressUK, ο Joe Elliott αποκάλεσε την ταινία “Hysteria: The Def Leppard Story”, μια παραγωγή του μουσικού καναλιού VH1 από το 2001, τραγική.

Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος είπε ότι ήθελε να δει την ταινία, αλλά ο Elliott ήταν κατηγορηματικός: «όχι, φίλε μην το κάνεις. Κάνε μια τεράστια χάρη στον εαυτό σου και μην τη δεις. Η μόνη ανάμιξη που είχαμε με αυτή την ταινία ήταν ότι τους δώσαμε την άδεια να τη γυρίσουν.

Και εγώ διόρθωσα το τελικό σενάριο, αλλά αποδείχτηκε ότι δεν ήταν εκείνο το τελικό σενάριο, για προφανείς λόγους. Προσπάθησαν τόσο πολύ να συμπτύξουν την ιστορία που ήθελαν να βάλουν τον Phil (Colen) στη μπάντα από την περιοδεία για το “High ‘n’Dry”.

Ο οποίος δεν είχε γίνει καν μέλος της μπάντας μέχρι τα μέσα της παραγωγής του “Pyromania”. Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό. Οι οπαδοί μας θα μας έκραζαν αν βάζαμε τον Phil στη μπάντα από το 1981-αυτό είναι παραποίηση της ιστορίας μας. Οπότε εμείς «νίψαμε τας χείρας μας».

Η ταινία είχε κάποια επιτυχία τότε, καθώς την παρακολούθησαν 8 εκατομμύρια θεατές στην πρεμιέρα και άλλα 5 όταν η προβολή της ταινίας επαναλήφθηκε την ίδια μέρα τα μεσάνυχτα.

Μας έκανε πολύ καλό η ταινία στις αρχές του αιώνα. Δεν επηρέασε αρνητικά στις πωλήσεις των άλμπουμ και των εισιτηρίων. Αλλά, σίγουρα δεν είχε καμία σχέση με την επιτυχία, αλλά και την ακρίβεια του “Bohemian Rhapsody”, ή δεν ήταν τόσο διασκεδαστική όσο το “Rocket Man” (η ταινία για τον Elton John)».

Θα έκαναν λοιπόν οι Def Leppard ένα biopic υπό το δικό τους έλεγχο; Η απάντηση είναι ξεκάθαρη από τον Joe Elliott: «Όχι! Γιατί από όσο ξέρω κανείς δεν έχει εκφράσει την πρόθεση να αναλάβει κάτι τέτοιο και δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι υπάρχει αγορά για κάτι τέτοιο. Δεν νομίζω ότι έχουμε το ίδιο status, όπως ο Elton, ή οι Queen. Οπότε, συγκριτικά θα ήταν ένα πολύ μικρότερο ψάρι. Κι από την άλλη δεν είναι και κάτι που θα λαχταρούσα να δω για να είμαι απόλυτα ειλικρινής».