Ο Martin Scorcese σκηνοθετεί ντοκιμαντέρ για τον D.Johansen των New York Dolls

0

Σύμφωνα με την New York Post, o Martin Scorcese θα σκηνοθετήσει ένα ντοκιμαντέρ για τον David Johansen, τον frontman των New York Dolls.

Η ταινία θα καλύψει ολόκληρη τη ζωή του τραγουδιστή από την παιδική του ηλικία στο Staten Island, τα εκρηκτικά ‘70s με τους Dolls, τα blues με τον Harry Smith στα ‘90s και τη σημερινή του δραστηριότητα.

«Γνωρίζω τον David Johansson εδώ και δεκαετίες και η μουσική του ήταν ένα πραγματικό μνημείο από τότε που άκουσα τους Dolls όταν κυκλοφόρησαν το “Mean Streets”. Τότε, όπως και σήμερα η μουσική του David εκφράζει απόλυτα την ενέργεια και τον ενθουσιασμό της πόλης της Νέας Υόρκης.

Τον είχα δεν πολλές φορές σε συναυλίες και με τα χρόνια γνώρισα εις βάθος τη μουσική του έμπνευση».

Ο Scorcese με το συνεργείο του κινηματογράφησε την εμφάνιση του Johansen στο Café Carlyle πριν λίγους μήνες για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ, το οποίο θα περιλαμβάνει αρχειακό υλικό, αρκετό από αυτό ανέκδοτο μέχρι σήμερα και συνεντεύξεις.

«Βλέποντας το show του στο Café Carlyle ήξερα ότι έπρεπε να το κινηματογραφήσω γιατί ήταν τόσο συγκλονιστικό το να βλέπεις την εξέλιξη της ζωής του και του μουσικού του ταλέντου σε ένα τόσο μικρό χώρο. Για μένα, η συναυλία πραγματικά εκφράζει τη συναισθηματική δυναμική της συναυλιακής εμπειρίας», συμπλήρωσε.