Η πρόσφατη εμφάνιση των Blackmore’s Night στις 30 Οκτωβρίου στο Sony Hall της Νέας Υόρκης έληξε άδοξα όταν πρώτα ο Ritchie και μετά η υπόλοιπη μπάντα έφυγαν από τη σκηνή και δεν επέστρεψαν.

Τα προβλήματα φαίνεται ότι ξεκίνησαν από νωρίς, αφού σύμφωνα με το blog The Manhattan Beat ο Blackmore βγήκε κάπως νευρικός στην σκηνή πριν ξεκινήσει η συναυλία για να τσεκάρει κάτι και μετά επέστρεψε backstage. Αφού ξεκίνησε το show και αφού το συγκρότημα είχε παίξει το πρώτο τραγούδι άρχισε να χτυπάει ο συναγερμός πυρκαγιάς του χώρου, που διέκοψε τη συναυλία αρκετές φορές. Επίσης, μετά από πολλές παρακλήσεις από το συγκρότημα να χαμηλώσουν τα φώτα της σκηνής, αυτό δεν συνέβη ποτέ με αποτέλεσμα μετά από περίπου μια ώρα ο Ritchie Blackmore να εγκαταλείψει τη σκηνή.

Ακολούθησε η Candice, αφήνοντας το υπόλοιπο γκρουπ να παίζει. Λίγο αργότερα έφυγαν και οι υπόλοιπο μουσικοί εκτός από τον ντράμερ, ο οποίος έφυγε τελευταίος αμέσως μετά. Ύστερα από αρκετή ώρα σιωπής ένα άτομο από το Sony Hall ανακοίνωσε ότι η συναυλία είχε τελειώσει.

Δυο μέρες αργότερα το management του συγκροτήματος εξέδωσε ανακοίνωση όπου έκανε λόγο για πρωτοφανή περιστατικά. Η θερμοκρασία στον χώρο ήταν πολύ χαμηλή, κάτι που δυσκόλευε πολύ τους μουσικούς, το κούρδισμα των έγχορδων οργάνων τους κλπ. Παρόλο τις παρακλήσεις να κλείσουν τα air condition αυτό δεν συνέβη ποτέ, ενώ όταν τελικά οι Blackmore’s Night ανέβηκαν στη σκηνή η θερμοκρασία είχε πέσει ακόμα περισσότερο. Ακόμα και οι οπαδοί δεν έβγαζαν τα παλτά τους. Από το δεύτερο τραγούδι και μετά άρχισε να χτυπάει ένας συναγερμός πυρκαγιάς από άλλο όροφο στο κτήριο, ενώ τα φώτα της σκηνής ήταν πάρα πολύ έντονα, παρόλες τις εκκλήσεις του Blackmore, ο οποίος πήγε δυο φορές στο μικρόφωνο, δεν χαμήλωσαν ούτε ακολουθούσαν την ατμόσφαιρα των τραγουδιών. Τέλος, η ανακοίνωση του συγκροτήματος αναφέρει ακόμα και κλοπή από το merchandise, απειλές κατά των μελών του καθώς και το αίτημα του από το Sony Hall να επιστρέψει τα χρήματα στο κοινό, το οποίο δεν εισακούστηκε.

Για την ιστορία ακούστηκαν τα τραγούδια: “The Clock Ticks On”, “Dancer and the Moon”, “Darkness”, “Under a Violet Moon”, “Soldier of Fortune” και “Durch den Wald zum Bach Haus”.

Πηγή: https://themanhattanbeat.blogspot.com