Ο ROGER WATERS ΤΑ ΧΩΝΕΙ ΣΤΟΥΣ RADIOHEAD

0

Η συναυλία των Radiohead αύριο (Τετάρτη 19 Ιουλίου) στο Ισραήλ έχει προκαλέσει την οργή του Roger Waters, ο οποίος βάλει κατά των Radiohead. Το ποτήρι ξεχείλισε πριν μερικές ημέρες όταν ο σκηνοθέτης Ken Loach κάλεσε τους Radiohead να ακυρώσουν την εμφάνισή τους έστω και την τελευταία στιγμή συμμετέχοντας στο πολιτιστικό μποϊκοτάζ του κινήματος BDS (μποϊκοτάζ, απόσυρση επενδύσεων, κυρώσεις) που ήδη μετρά 12 χρόνια και ο Thom Yorke απάντησε: «το ότι παίζεις σε μια χώρα δεν σημαίνει ότι υποστηρίζεις την κυβέρνησή της».

Σε αυτή την απάντηση έρχεται να τοποθετηθεί ο Waters όπου αφήνει να εννοηθεί ότι ο Yorke είναι αμόρφωτος. «Η απάντησή μου σε όσους λένε ότι θα έπρεπε να πάμε εκεί και να κάτσουμε γύρω από τη φωτιά και να τραγουδήσουμε είναι: όχι δεν πρέπει. Πρέπει να παρατηρήσουμε τη διαμαρτυρία. Όποιος νοιώθει τον πειρασμό να το κάνει σαν τους φίλους μας τους Radiohead καλό θα ήταν να μορφωθεί. Ξέρω ότι ο Thom Yorke γκρινιάζει για το πώς αισθάνεται προσβεβλημένος γιατί ο κόσμος λέει ότι δεν ξέρει τι γίνεται εκεί.

Λοιπόν Thom, μην θίγεσαι γιατί αν δεν ήξερες τι συνέβαινε θα μπορούσες να μιλήσεις με τον Ken Loach, ο οποίος σε παρακαλούσε να κάνετε μια συζήτηση (ΣΣ μια μεγάλη ομάδα καλλιτεχνών έστειλε ανοιχτή επιστολή στους Radiohead τον Απρίλιο για να μην πραγματοποιήσουν τη συναυλία στο Ισραήλ), ή με εμένα.

Κι εγώ σε παρακάλεσα Thom. Σου έστειλα ένα σωρό e-mail παρακαλώντας για διάλογο. Το ίδιο έκανε και ο Brian Eno. Μας αγνόησες όλους, δεν θες να μιλήσεις με κανέναν για τίποτα. Οπότε, νομίζω ότι αυτή η απομόνωση δεν βοηθάει καθόλου την κατάσταση.

Ανυπομονώ, αν θες, όταν γυρίσεις από το ταξίδι σου στο Ισραήλ, γιατί μάλλον θα πας,, να μου γράψεις ένα γράμμα και να μου πεις πόσο καλά τα πήγες και πόσες μεγάλες αλλαγές μπόρεσες να επιφέρεις κουβεντιάζοντας με τους μουσικούς».