Ο πρώην κιθαρίστας των Deep Purple, Steve Morse, ξαναενεργοποίησε την μπάντα του μετά από 10 χρόνια απουσίας και ανακοίνωσε περιοδεία.

Η Steve Morse Band αποτελείται εκτός από τον ίδιο και από τον Dave LaRue στο μπάσο και τον Van Romaine στα τύμπανα.

«Αυτή η μικρή περιοδεία είναι μια επιστροφή σε αυτό που μας κάνει να αισθανόμαστε χαρούμενοι. Το να παίζεις μαζί με φίλους που ξέρεις καλά και εμπιστεύεσαι και να παίζεις αποσπάσματα από τις καλύτερες στιγμές της ζωής σου μαζί τους, είναι πολύ διασκεδαστικό για το αποκαλείς «δουλειά». Είμαστε ενθουσιασμένοι που επιστρέφουμε για να παίξουμε, αφού η μουσική μας σφυρηλατήθηκε περιοδεύοντας και παίζοντας ζωντανά», δηλώνει ο Morse.

Η καριέρα του 68χρονου πλέον κιθαρίστα ξεκίνησε από τους Dixie Dregs την δεκαετία του ’70, εκεί όπου μαζί με τον Rod Morgenstein, γνωστό από τους Winger, στα τύμπανα κυκλοφόρησαν το πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος, “Free Fall”, που εξαρχής έδειξε το ταλέντο του στο παίξιμο και τη σύνθεση.

H Steve Morse Band δημιουργήθηκε το 1983 και κυκλοφόρησε δυο άλμπουμ πριν ο Steve γίνει μέλος των Kansas το 1986, με τους οποίους κυκλοφόρησε άλλα δυο άλμπουμ.

Φεύγοντας από τους Kansas μετά την περιοδεία για το “In The Spirit Of Things” ξανασχημάτισε την Steve Morse Band, με νέους παίχτες τους Dave LaRue και Van Romaine.

Ως γνωστόν, το 1994 έγινε μέλος των Deep Purple με τους οποίους έπαιζε για 28 χρόνια και κυκλοφόρησε 8 στούντιο άλμπουμ, μέχρι την αποχώρησή του το καλοκαίρι του 2022 για λόγους υγείας της συζύγου του.

Παράλληλα, υπήρξε μέλος των Living Loud, Flying Colours και Angelfire.