Oceans Of Slumber

0

Οι Oceans Of Slumber πραγματοποίησαν την πρώτη headline εμφάνισή τους εκτός Αμερικής (στην οποία έκοψαν κώλους) και οι τυχεροί ήμασταν εμείς. Δεν χάσαμε λοιπόν την ευκαιρία να κάνουμε μια κουβέντα μαζί τους. Σε ένα μικρό δωμάτιο στα παρασκήνια του Fuzz, λίγες ώρες πριν βγουν στη σκηνή, οι Dobber Beverly (drums) και Cammie Gilbert (φωνητικά) έκατσαν μαζί μας για μία απολαυστική συνέντευξη, τα καλύτερα μέρη της οποίας αποτυπώνονται στις παρακάτω γραμμές. Μπορείτε φυσικά να απολαύσετε και το βίντεο με υλικό από τη συναυλία!
Συνέντευξη: Γιώργος Τερζάκης

Rockpages.gr: Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ιδρυθήκατε το 2011. Ποια ήταν τα αρχικά μέλη.

Dobber Beverly: Τα αρχικά μέλη ήμασταν εγώ, ο Sean Gary (κιθάρες), ο Anthony Contreras (κιθάρες) και ο Keegan Kelly (μπάσο).

Rockpages.gr: Η πρώτη σας κυκλοφορία ήταν ένα καταπληκτικό album, το “Aetherial”. Πώς προέκυψε αυτός ο ήχος; Ήταν προγραμματισμένο ή απλά έτυχε;

Dobber Beverly: Απλά έτυχε. Όταν ξεκινήσαμε να παίζουμε, θέλαμε να κάνουμε κάτι κοντά στο σκοτεινό metal της φινλανδικής σκηνής, όπως οι Charon και οι Sentenced. Μια μέρα που ήμουν στη δουλειά με πήρε ο Sean και μου είπε “δεν χρειάζεται να το κάνουμε αυτό, μπορούμε απλά να ενσωματώσουμε αυτά τα στοιχεία και να δούμε πώς θα πάει”. Το “Aetherial” ήταν σαν δοκιμή. Ένας τρόπος για εμάς να νιώσουμε ο ένας τον άλλον και να δούμε πώς θα είναι η διαδικασία σύνθεσης μεταξύ μας. Αυτή ήταν απίστευτα εύκολη, το οποίο ήταν φανταστικό, οπότε ανακαλύψαμε ότι μπορούμε να γράψουμε και να δημιουργήσουμε μουσική εύκολα μαζί.

OPM 2045 01.Still002

Rockpages.gr: Γιατί δεν μπορέσατε να βρείτε εταιρεία γι’ αυτό;

Dobber Beverly: Λόγω της φύσης του album. Το κυκλοφορήσαμε μόνοι μας πολύ νωρίς, αλλά δεν μπορούσαμε να το προωθήσουμε. Εγώ είχα επαφές από τα παλιά μου συγκροτήματα με extreme metal εταιρείες, αλλά δεν ήμασταν απλά ένα extreme metal συγκρότημα. Ήταν σαν Faith No More με death metal.

Rockpages.gr: Ήταν πολύ progressive για τους οπαδούς του death metal;

Dobber Beverly: Ήταν ένα ωραίο album, πήρε αρκετά καλές κριτικές και νομίζαμε ότι είχαμε κάτι καλό. Το ίδιο πρόβλημα είχαμε όταν προωθούσαμε το “Winter”, αυτό ήταν πραγματικά καλό αλλά δεν ξέραμε πως να το κάνουμε.

Rockpages.gr: Πώς ακριβώς έγινε το deal με την Century Media; Αυτοί σας βρήκαν ή εσείς τους βρήκατε;

Dobber Beverly: Μιλούσαμε με κάποιες μεγάλες εταιρείες και πήγαμε αρκετά μακριά στην διαδικασία, αλλά απλά δεν έγινε κάτι. Όλο έλεγαν ότι ήταν πολύ καλό αλλά φοβόνταν να πάρουν το ρίσκο με εμάς, νόμιζαν πως δεν θα μπορούσαν να το προωθήσουν. Μετά ο επικεφαλής της CM στην Αμερική ήθελε να μας υπογράψει και εγγυήθηκε ότι θα τα πάμε καλά. Αν κοιτάξουμε το τώρα, είχε δίκιο. Είναι εκπληκτικοί και θέλουν από εμάς να πετύχουμε.

Rockpages.gr: Μετά από αυτό, η νέα σας υπέροχη τραγουδίστρια ήρθε στο συγκρότημα. Είχες πει ότι από την πρώτη στιγμή ήθελες γυναικεία φωνή. Ήταν αυτό που είχες στο μυαλό σου; Πώς γνωριστήκατε; Και η αλλαγή στον ήχος σας ήταν κάτι προγραμματισμένο ή έγινε φυσικά;

Dobber Beverly: Ήταν φυσική εξέλιξη. Είχαμε ολοκληρώσει το “Winter” πριν η Cammie έρθει στο συγκρότημα. Όλα εκτός τα φωνητικά ήταν έτοιμα. Και απλά έτυχε να είναι εκεί ακριβώς τη στιγμή που χρειαζόμασταν μία τραγουδίστρια.

G0041791

Rockpages.gr: Σου έδωσαν οδηγίες για το πώς να τραγουδήσεις ή απλά άκουσες τα κομμάτια και έκανες ό,τι ένιωθες;

Cammie Gilbert: Μου είπαν να πάρω τα τραγούδια και να κάνω ό,τι θέλω με αυτά. Όλα συνδέθηκαν συμβιωτικά και απαλά. Δεν ήταν καθόλου δύσκολη μετάβαση.

Rockpages.gr: Πώς όλες οι διαφορετικές επιρροές των μελών του συγκροτήματος γίνεται να ταιριάζουν αρμονικά μεταξύ τους;

Dobber Beverly: Γίνεται, επειδή όλοι μας γουστάρουμε Pantera, Type O Negative, Sepultura, Metallica και ακούσματα των 90’s. Όλες τα βασικά ακούσματα και επιρροές είναι ίδιες σε όλα τα μέλη και έτσι δουλεύουν όλα σωστά. Εκτός του κύκλου αυτών των επιρροών είναι που ξεκινάει η μαγεία.

Rockpages.gr: Μετά την κυκλοφορία του album, πώς το υποδέχτηκε ο τύπος και ο κόσμος;

Cammie Gilbert: Είχαμε μία πολύ καλή αντίδραση η οποία μεγάλωσε και πήγε σε όλο τον κόσμο, κοίτα ότι βρισκόμαστε εδώ τώρα. Δεν είχα σκεφτεί που θα πηγαίναμε με αυτό, μου άρεσε και σήμαινε πολλά για εμένα αλλά και για όσους δούλεψαν σε αυτό, αλλά βλέποντας ότι σημαίνει τόσα πολλά σε άλλους ανθρώπους είναι φανταστικό και το καλύτερο πράγμα που μπορείς να περιμένεις.

Rockpages.gr: Ήταν πάνω από τις προσδοκίες σας;

Dobber Beverly: Απολύτως.

Cammie Gilbert: Προσπάθησα να μην έχω προσδοκίες αρχικά, αλλά ήταν απολύτως πάνω από αυτές.

Dobber Beverly: Με το “Winter” ξέραμε ότι είχαμε κάτι που μας άρεσε πολύ και ήταν ιδιαίτερο για εμάς αλλά βλέποντας άλλους να γουστάρουν τόσο πολύ ήταν μεγάλη έκπληξη.

IMG 8783

Rockpages.gr: Μετά από αυτό συμμετείχατε στην πρώτη περιοδεία σας που έγινε στη Βόρεια Αμερική σαν support στους Evergrey, Voyager και Borealis. Κάτι εντελώς διαφορετικό για όλους σας. Πώς ήταν η εμπειρία;

Dobber Beverly: Ήταν απίστευτη. Μπορέσαμε να δούμε τρία παραπάνω λειτουργικά συστήματα σε μια περιοδεία και μάθαμε πολλά. Εγώ είχα περιοδεύσει στο παρελθόν με death metal και grindcore σχήματα αλλά αυτό ήταν εντελώς διαφορετικό. Εγώ και ο Anthony είχαμε κάνει περιοδείες και είχαμε αρκετή εμπειρία, αλλά ήταν η πρώτη φορά για το υπόλοιπο συγκρότημα.

Rockpages.gr: Και πώς ήταν οι αντιδράσεις του κοινού; Σας ήξεραν;

Dobber Beverly: Είχαμε ένα μικρό αριθμό από ακόλουθους και μαζέψαμε λίγους περιπλανώμενους κατά τη διαδρομή. Ήταν μία περιοδεία τεσσάρων συγκροτημάτων, οπότε ήταν αρκετά δύσκολο για εμάς. Θα γυρίσουμε στην Αμερική το Φεβρουάριο και έχουμε πλάνα για δύο περιοδείες με μεγάλα metal συγκροτήματα που δεν μπορώ να ονομάσω τώρα.

Rockpages.gr: Μετά ήρθε και η πρώτη σας περιοδεία εκτός Αμερικής, με τους My Dying Bride. Πόσο διαφορετικό ήταν αυτό;

Dobber Beverly: Ήταν φανταστικά. Το επίπεδο παραγωγής μια περιοδείας σαν αυτή ήταν κορυφαίο.

Cammie Gilbert: Ήταν η πρώτη μου ευρωπαϊκή περιοδεία και ήταν τελείως διαφορετική. Το επίπεδο αποδοτικότητας ήταν φαινομενικό. Βλέποντας και μαθαίνοντας από την ατμόσφαιρα που δημιουργούσαν στην σκηνή ήταν ανεκτίμητο. Πολύ συναισθηματική περιοδεία.

IMG 8747

Rockpages.gr: Υπάρχουν διαφορές μεταξύ ευρωπαϊκού και αμερικάνικου κοινού;

Dobber Beverly: Απολύτως!

Cammie Gilbert: Μεγάλη διαφορά. Νιώθω πως εδώ υπάρχει περισσότερος σεβασμός για τη μουσική και τα συγκροτήματα.

Rockpages.gr: Και φτάσατε εδώ, στην πρώτη σας headline εμφάνιση εκτός Αμερικής. Προσπάθησε κανείς άλλος να σας κλείσει για ένα βράδυ μόνο;

Dobber Beverly: Ναι, είχαμε κάποιες προτάσεις αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι επειδή βρισκόμαστε σε περιοδεία με τους Enslaved και υπάρχει ένα πολύ αυστηρό πρόγραμμα. Σχεδιάζουμε να έρθουμε πάλι τον επόμενο χρόνο για τα καλοκαιρινά festival και πιθανότατα θα κάνουμε την δική μας headline περιοδεία.

Rockpages.gr: Γνωρίζετε καθόλου την metal σκηνή στην Ελλάδα;

Dobber Beverly: Ναι, μου αρέσουν death metal συγκροτήματα όπως οι Inveracity, Mortal Torment και Dead Congregation. Φυσικά υπάρχουν οι Rotting Christ, Septic Flesh και Necromantia που τα ξεκίνησαν όλα. Μου αρέσουν τα συγκροτήματα σας, μου αρέσει η κουλτούρα, μου αρέσει η Ελλάδα. Εδώ και 30 χρόνια ήθελα να έρθω εδώ.

Rockpages.gr: Μετά από αυτή την εμφάνιση, θα συνεχίσετε την περιοδεία με τους Enslaved. Σχέδια για το μέλλον; Εκτός των περιοδειών που αναφέρατε πριν;

Dobber Beverly: Αν όλα πάνε καλά το επόμενο φθινόπωρο ή χειμώνα θα είμαστε στο studio ολοκληρώνοντας το καινούριο album.

OPM 2045 01.Still006

Rockpages.gr: Έχετε γράψει τραγούδια;

Dobber Beverly: Έχουμε περίπου το μισό. Η Cammie μαθαίνει τσέλο για να βάλουμε σε κάποια κομμάτια. Και θα αλλάξουμε πορεία στις οπτικές τέχνες. Έχουμε την ιδέα να φτιάξουμε σκηνικά με την βοήθεια επαγγελματιών φωτογράφων.

Rockpages.gr: Μεγάλα σχέδια βλέπω.

Dobber Beverly: Ναι, επειδή δεν ξέρεις τι θα συμβεί μέχρι την επόμενη κυκλοφορία. Μπορεί και να πεθάνουμε, οπότε θέλω να δοκιμάσω οτιδήποτε μπορώ. Θα έχουμε guest τραγουδιστές όπως τον Tom Englund (Evergrey) και προσπαθώ να πείσω τον Kristoffer Rygg (Ulver).

Rockpages.gr: Οπότε τι να περιμένουμε από το νέο album, συγκριτικά με το “Winter”;

Dobber Beverly: Το νέο album θα ξεπερνάει το “Winter” σε όλα τα επίπεδα. Θα είναι πιο πολύ σκοτεινό και λυπηρό. Μπορεί να έχουμε λιγότερα βαριά φωνητικά ή περισσότερα brutal φωνητικά, ποιος ξέρει; Θα πάντως ακόμα ένα death/black metal κομμάτι.

Rockpages.gr: Ο επίλογος δικός σας.

Dobber Beverly: Αρχικά, ευχαριστούμε για την υποδοχή. Είμαστε τρομερά χαρούμενοι για αυτή. Αν θέλετε να δείτε ένα συγκρότημα που δίνει τα πάντα στη σκηνή, ελάτε να δείτε τους Oceans Of Slumber επειδή είμαστε ένα πολύ συναισθηματικό συγκρότημα που αγαπάμε απόλυτα αυτό που κάνουμε.

IMG 8564