Σε μια πρόσφατη συνέντευξη στο Guitar Center ο Rudolf Schenker μίλησε για τον κιθαρίστα που τον ενέπνευσε να αποκτήσει μια Flying V και τι έγινε μετά…

«Ήταν εξαιτίας του Johnny Winter, τον είδα σε μια αφίσα να έχει μια Flying V’58. Η αλήθεια είναι ότι αυτή η κιθάρα δεν ήταν και τόσο δημοφιλής όταν ξεκίνησε να παίζει με αυτήν ο Johnny Winter, γιατί ήταν περισσότερο κιθάρα για βιτρίνα, σαν κράχτης. Κανένας κιθαρίστας δεν την ήθελε για να παίζει.

Αλλά, ο Johnny Winter έδειχνε τρομερός σε αυτή την αφίσα και είπα στον αδερφό μου, «τι λες μπορώ να παίξω με αυτή την κιθάρα» και μου είπε «γιατί όχι;». «Μπορεί να είναι υπερβολή για μένα γιατί είμαι ρυθμικός κιθαρίστας, τι μπορώ να δείξω με αυτή την κιθάρα;».

Τέλοσπάντων, το ενδιαφέρον είναι πως ο αδερφός μου πήρε μια Les Paul από τον Willy Becker στο Νο.1 Guitar Center και θα πήγαινε στο Αμβούργο για να την παραλάβει. Με πήρε τηλέφωνο και μου είπε: «η Flying V είναι εδώ, αυτή με τις μεταλικές πλάκες». «Απίστευτο» του είπα. «Έλα εδώ» μου είπε ο Michael και έτσι πήγα και ρώτησα για τιμή και τι μπορούμε να κάνουμε για κάτι καλύτερο. Ο Willy Becker μου είπε «φέρε την κιθάρα που παίζεις τώρα και θα τα βρούμε». Τελικά, έπρεπε να πληρώνω 100 μάρκα το μήνα, αλλά άφησα την παλιά μου κιθάρα και έπαιζα με την Flying V. Μέχρι που…

Ο αδερφός μου, όταν παίζαμε σε ένα μεγάλο φεστιβάλ ήρθε και μου είπε «Rudolf, δεν μπορώ να παίξω», του λέω «γιατί; Που είναι η κιθάρα σου» και μου λέει «η κοπέλα μου ξέχασε να μου την δώσει πριν φύγει για διακοπές»…

Έψαξα από εδώ κι από εκεί και το μόνο που μπόρεσα να καταφέρω ήταν να βρω μια Melody Maker. Κάναμε πρόβες και μου είπε «δεν μπορώ να παίξω, έχει πάρα πολύ feedback». «ΟΚ δοκίμασε να παίξεις με τη δικιά μου», του είπα.

Έπαιξα εγώ με την Melody Maker σε εκείνο το φεστιβάλ. Τα πήγαμε καλά, αλλά όταν τελειώσαμε και κατεβήκαμε από τη σκηνή ο Michael μου είπε: «δεν μπορώ να σου δώσω πίσω την κιθάρα σου γιατί είναι τόσο καλή που θέλω να παίζω με αυτή». Κι επειδή αγαπώ τον αδελφό μου του είπα «εντάξει» και πήρα την Les Paul του για αντάλλαγμα, όμως ήταν πολύ βαριά για μένα. Δοκίμασα ένα σωρό κιθάρες – Explorer, Firebird… αλλά, όταν ο αδερφός μου έφυγε για τους UFO αγόρασα πίσω την Flying V. Γιατί, μετά από όλες τις δοκιμές που έκανα σε τόσες διαφορετικές κιθάρες παίζοντας στη σκηνή με καμία σαν αισθάνθηκα τόση σιγουριά. Αλλά, η  Flying V ήταν Η ΚΙΘΑΡΑ», είπε ο Rudolf.  

«Πολλές φορές με είχαν ρωτήσει για τον ήχο της κιθάρας. «Αγόρασα μια Flying V, αλλά δεν ακούγεται σαν τη δική σου». «Που είναι;» ρωτούσα, «να εδώ, πάρτη να παίξεις» και η αντίδρασή τους μόλις έπαιζα ήταν: «επ, τι είναι αυτό; Άλλαξες κάτι;» και η απάντηση είναι «όχι, γιατί ο τρόπος με τον οποίο χτυπάς τις χορδές και παίζεις με αυτή την κιθάρα είναι που βγάζει αυτόν τον ήχο – αυτό είναι που πολλοί δεν καταλαβαίνουν, αλλά είναι η αλήθεια».