Μόλις ανακοινώθηκε το πρώτο όνομα για το Chania Rock Festival. Πρόκειται για τους Blind Guardian σε ένα exclusive show για τη χώρα μας. Το εισιτήριο διημέρου κοστίζει 45 Ευρώ και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ: https://www.facebook.com/Chania-Rock-Festival-349225545269416/?hc_ref=NEWSFEED&fref=nf ενώ ακολουθεί και το Δελτίο Τύπου:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Chania Rock Festival 2017
(30 Ιουνίου – 1 Ιουλίου 2017, Χανιά, Προμαχώνας San Salvatore)

Ενδέκατη διοργάνωση για το Chania Rock Festival, ένα από τα σημαντικότερα και παλιότερα φεστιβάλ της χώρας μας, το οποίο γίνεται από το 2002 στην πόλη των Χανίων. Μέχρι στιγμής, έχουν εμφανιστεί πολύ σημαντικά συγκροτήματα, παγκοσμίου βεληνεκούς, [Kreator (GER), Therapy? (IRL) W.A.S.P (USA), Sabaton (SWE), Soulfly (BRA), Paradise Lost (UK), D-A-D (DEN), U.D.O (GER), Anathema (UK), Tyketto (USA), Destruction (GER), Blaze Bailey (GB), Warrel Dane (U.S.A.), Grave Digger (GER), Cutting Crew (GB), Praying Mantis (GBR), Bonfire (GER), Mystic Prophecy (GER), Οrange Goblin (UK), Crucified Barbara (SWE), Crazy Lixx (SWE), Wotan (ITA), Pilgrim (RUS)] αλλά κι εγχώρια σχήματα/καλλιτέχνες [Gus G, Γιάννης Αγγελάκας, Ψαραντώνης, Last Drive, Spitfire, Rotting Christ, Inner Wish, Deviser, Poem, Diviner, Universe 217, Planet Of Zeus, Nightstalker, Ανώριμοι, Lucky Funeral, Villagers Of Ioannina City (V.I.C.), Battleroar, Exarsis, Chronosphere, Doomocracy, Core The Band, 1000Dead, Skandal κ.α.]

Η φετινή εκδοχή του φεστιβάλ όμως, έχει για headliner την πρώτη μέρα (30 Ιουνίου), το μεγαλύτερο –ίσως- σχήμα που έχει έρθει στην Κρήτη και δεν είναι άλλο από τους Γερμανούς βάρδους του heavy metal, τους πολυαγαπημένους του ελληνικού κοινού Blind Guardian, σε μία αποκλειστική εμφάνιση για το 2017 για την Ελλάδα!!!

Οι Blind Guardian, ξεκίνησαν ως Lucifer’s Heritage το 1984, αλλά το ντεμπούτο τους, “Battalions of fear” κυκλοφόρησε το 1988, σε speed/thrash ύφος, με πολλές επιρροές από Helloween. Στα ίδια επίπεδα ήταν και το “Follow the blind” που ακολούθησε, η απογείωση και η καταξίωση όμως, ήρθε ουσιαστικά με την επόμενη τετράδα δίσκων, τα “Tales from the twilight world”, “Somewhere far beyond”, “Imaginations from the other side” και “Nightfall in middle earth”. Με θεματολογία παρμένη από την φανταστική μυθολογία και συγγραφείς όπως οι J.R.R. Tolkien, Michael Moorcock αλλά και Stephen King, οι Blind Guardian δημιούργησαν σχολή και στρατιές φανατικών οπαδών.

Οι επόμενοι τέσσερις δίσκοι τους, κινούνται σε πιο progressive μονοπάτια, όλοι τους με αξιοσημείωτη εμπορική επιτυχία και φοβερά επιτυχημένες περιοδείες. Στην Ελλάδα, λατρεύονται όσο λίγα συγκροτήματα εξ ου και οι συνεχόμενες sold out εμφανίσεις τους, με τους ίδιους τους Γερμανούς να εκφράζονται πάντα με τα καλύτερα λόγια για την πατρίδα μας.

Ετοιμαστείτε για μία ξεχωριστή, λοιπόν, εμπειρία, αυτό το καλοκαίρι στα Χανιά, γιατί… Valhalla rises at Chania this summer!!!

Τιμή διήμερου εισιτηρίου: 45 ευρώ (www.123tickets.gr)

www.chaniarockfestival.gr 
https://www.facebook.com/Chania-Rock-Festival-349225545269416/