Ένας από τους πρωτεργάτες του σκληρού ήχου και θρυλική rock μορφή, ο Wayne Kramer κυκλοφόρησε δυο νέα τραγούδια υπό τη σημαία των “We Are All MC5”, ενόψει της περιοδείας “The Heavy Lifting Tour”, που ξεκινάει το Μάιο. Να σημειώσουμε ότι αυτή θα είναι η πρώτη κυκλοφορία νέου υλικού για τους MC5 από το…1971!!!

«Περιοδεύοντας ασταμάτητα, ιδιαίτερα την τελευταία δεκαετία, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η μουσική των MC5 είναι σήμερα πιο απαραίτητη από ποτέ. Είναι ξεκάθαρα η κατάλληλη στιγμή για να γράψω και να ηχογραφήσω καινούρια τραγούδια και να μεταφέρω το μήνυμα του ασυμβίβαστου hard rock στους οπαδούς ανά τον κόσμο».

Τα δυο singles, “Heavy Lifting” και “Edge Of The Switchblade” θα κυκλοφορήσουν λίγο πριν ξεκινήσει η περιοδεία, ενώ θα κυκλοφορήσει ένα full length album από την earMUSIC τον Οκτώβριο με τον τίτλο “Heavy Lifting” , την παραγωγή του οποίου έχει αναλάβει ο Bob Ezrin και ο Dave Way – βραβευμένος 4 φορές με Grammy.

Στο “Heavy Lifting” συμμετέχουν οι Tom Morello (κιθάρα), Don Was (μπάσο), Abe Laboriel Jr. (τύμπανα), ενώ τα φωνητικά αναλαμβάνει ο Brad Brooks. Στο “Edge Of The Switchblade” –που πρωτοεμφανίστηκε στο σόλο άλμπουμ του Kramer “The Hard Stuff” (1995), συμμετέχει, εκτός από τους Was και Laboriel Jr., ο τραγουδιστής των Alice In Chains, William Duvall, που μοιράζεται τα φωνητικά με τον εμβληματικό κιθαρίστα.

«Ίσα ίσα καταφέραμε να επιβιώσουμε από τέσσερα καταστροφικά χρόνια, ενός αποτυχημένου προέδρου και μιας θανατηφόρας πανδημίας. Ο Brad κι εγώ ξεκινήσαμε να γράφουμε μουσική με τον επιβεβλημένο σκοπό να αντισταθούμε στην σκληρότητα των καταστάσεων. Ήταν τόσο πολωμένα και καταθληπτικά που το να φέρουμε κι άλλους συνεργάτες ήταν μια ένεση ελπίδας. Οι Tom Morello, Jill Sobule, Tim McIlrath, Kesha και Alejandro Escovedo με βοήθησαν να επεκτείνω τη δουλειά μου και να χρησιμοποιήσω το πιο ισχυρό όπλο που υπάρχει, την δημιουργικότητά μας. Φυσικά και ο Dennis ‘Machine Gun’ Thompson παίζει δυνατά και οδηγεί το beat σε δυο τραγούδια και είμαι τόσο ενθουσιασμένος για αυτό επίσης. Ο Bob Ezrin αναλαμβάνει την παραγωγή γιατί δεν είναι μόνο ένας τιτάνας του rock, αλλά και η πιο φυσική επιλογή για να δώσει αυτή τη μουσική στους οπαδούς που αναζητούν τραγούδια με υπερενισχυμένη ψυχή. Το αποτέλεσμα ήταν rock’n’roll που θα κάνει τη Γη να σείεται».

«Πέρα από αγαπητός φίλος και προσωπικός μου ήρωας, ο Wayne Kramer είναι ένας rock’n’roll θησαυρός γιατί διατηρεί το πνεύμα των MC5 ζωντανό μαζί με τo μοναδικό και άκρως σημαντικό συνδυασμό του punk και του funk ήχου του Detroit σε ό,τι κάνει. Είμαι ενθουσιασμένος και με τιμά το να δουλεύω σε αυτό το project μαζί του και μαζί με την ομάδα των εξαιρετικά ταλαντούχων παλαβών που έχουμε μαζέψει. Είμαστε όλοι MC5», συμπληρώνει ο Ezrin.

Καθόλου τυχαία η περιοδεία ξεκινά το Μάιο από το Detroit…

Ακούστε ένα δείγμα από το “Heavy Lifting” παρακάτω…