Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στο podcast “No Fuckin’ Regrets” του Robb Flynn των Machine Head, ο Chuck Billy θυμήθηκε ένα περιστατικό όπου ο Dave Mustaine σαμποράρισε τη μπάντα του.

«Ήμασταν σε μια περιοδεία με τους Judas Priest και γι’αυτό το λόγο αποφασίσαμε να επενδύσουμε στην παραγωγή μας επί σκηνής. Έτσι, αγοράσαμε ένα μεγάλο Voelker Rack drum set, καινούριο backline. Ήταν ένα ωραίο σκηνικό. Και πάμε να παίξουμε την πρώτη συναυλία και μας βλέπει ο Dave Mustaine και μας λέει ότι δεν μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε όλα αυτά. Είχαμε ένα πρόβλημα την πρώτη εβδομάδα της περιοδείας. Εγώ τσαντίστηκα γιατί είχαμε ξοδέψει πάρα πολλά λεφτά και τότε τα μπάνερ που κρέμονταν πίσω από τις μπάντες τα έφτιαχναν στο χέρι, τα οποία μπορεί να κόστιζαν μέχρι και 15 με 20 χιλιάρικα, δεν ήταν καθόλου φτηνά. Και σκεφτόμασταν πως αυτή ήταν η μεγάλη μας ευκαιρία, να παίζουμε με τους Priest σε αρένες…»

«Αλλά, ο Dave χρησιμοποίησε την εξουσία που μπορούσε να ασκήσει και είπε πως δεν μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τίποτα από όλα αυτά. Έτσι, περάσαμε την πρώτη βδομάδα με την ουρά στα σκέλια. Στο μεταξύ, οι άλλοι στη μπάντα μου έλεγαν «Chuck, δεν είσαι φίλος με τον Halford; Πες του τι συμβαίνει. Όλο μας λέει «αν χρειάζεστε κάτι, να μου το πείτε».

Τα πήρα λοιπόν στο κρανίο και αποφάσισα να πάω να του μιλήσω. Μπήκα στα καμαρίνια των Priest και του ζήτησα να μιλήσουμε για λίγο. «Δεν ξέρω σε ποιον πρέπει να απευθυνθώ, οπότε ήρθα σε σένα. Κι αν αυτό είναι δική σας απόφαση, τότε δεν έχω κανένα πρόβλημα και τη σέβομαι, αλλά ήθελα απλά να στο αναφέρω. Έχουμε φέρει όλα αυτά τα πράγματα για τη σκηνή για να προσφέρουμε ένα όμορφο show και οι Megadeth δεν μας αφήνουν να τα χρησιμοποιήσουμε, γιατί λένε πως εσείς το είπατε αυτό».

Και μου λέει «τι;» και επί τόπου φωνάζει τον tour manager, ο οποίος δεν είχε ιδέα. «Σιγουρέψου τότε ότι οι Testament θα βάλουν τον εξοπλισμό στη σκηνή απόψε», του είπε. Κι έτσι κι έγινε, παίξαμε με όλα μας τα εξτρα και ποιος ήταν εκείνος που μας παρακολουθούσε από το πλάι της σκηνής;

Ο κ.Mustaine… στεκόταν εκεί τσατισμένος. Είχε εκείνο το ύφος. Κι εμείς τον κοιτούσαμε με τον αέρα του νικητή. Έτσι ξεκίνησε εκείνη η περιοδεία. Αυτή ήταν η πρώτη μας εμπειρία σε μεγάλες αρένες και νοιώθαμε ενθουσιασμό πως κάτι καταφέρναμε. Να φάμε τέτοια απόρριψη την πρώτη μας φορά; Δεν θα το δεχόμασταν με τίποτα».

Όσο για τους Judas Priest και τη συμπεριφορά τους στην περιοδεία έχει να πει τα καλύτερα: «έρχονταν στα καμαρίνια και μας ρωτούσαν αν όλα ήταν εντάξει και αν θέλαμε τίποτα. Εμείς ντρεπόμασταν πάρα πολύ για να τους ζητήσουμε οτιδήποτε. Ανακαλύψαμε ότι όντως εννοούσαν αυτό που μας έλεγαν. Μπήκαν μπροστά και μας επέτρεψαν να παρουσιάσουμε ολόκληρο το show μας για την υπόλοιπη περιοδεία».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη παρακάτω: