Όταν ο Tony Iommi πέταξε έξω την Madonna…

0

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στον SiriusXM, ο μέγας Tony Iommi, θυμήθηκε πως στις πρόβες των Black Sabbath για την εμφάνισή τους στο Live Aid το 1985 έδιωξε την… Madonna!

«Μας είχαν κλείσει ένα χώρο για να κάνουμε πρόβα. Ξεκινήσαμε λοιπόν και στην πρώτη ευκαιρία αρχίσαμε να κουβεντιάζουμε για τα παλιά. Οπότε, την περισσότερη ώρα της πρόβας την περάσαμε κουβεντιάζοντας. Αλλά, όταν όντως κάναμε πρόβα ήμασταν μόνο εμείς. Τότε λοιπόν πρόσεξα στο βάθος ότι καθόντουσαν δυο κοπέλες. Είπα λοιπόν σε έναν από τους roadies μας: «κοίτα εκεί, μπαίνει μέσα κόσμος. Καλύτερα να του πεις να φύγουν γιατί αυτή η πρόβα είναι ιδιωτική». Οπότε, πήγε και τους το είπε και ανακαλύψαμε μετά ότι η μια από τις δυο ήταν η Madonna. Οπότε ήταν λίγο ντροπιαστικό. Τέλοσπαντων, τελειώσαμε τις πρόβες και μετά πήγαμε στο ξενοδοχείο.

Τη βραδιά πριν τη συναυλία πήγαμε και πάλι στο ξενοδοχείο και φυσικά καταλήξαμε όλοι στο bar. Κι αυτό αποδείχτηκε καταστροφή γιατί ήπιαμε πολύ και την επόμενη μέρα στη σκηνή είχαμε hangover.

Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε πως θα βγαίναμε τόσο νωρίς, αλλά βγήκαμε. Και δεν αισθανόμουν και τόσο σε φόρμα. Δεν νομίζω ότι κανείς μας ήταν σε καλή κατάσταση. Καθόμασταν στο bar με τους Judas Priest με τις ώρες γιατί δεν τους είχαμε δει για πολύ καιρό. Οπότε, κουβεντιάζαμε για τα παλιά και όπως ξέρετε είμαστε και από την ίδια πόλη.

Ήταν ωραία να είμαστε και πάλι όλοι μαζί. Ήταν λίγο σουρεάλ για να είμαι ειλικρινής… γιατί, ουσιαστικά εγώ δούλευα στο στούντιο και δεν ήταν και τόσο συνηθισμένο να πάω να παίξω μια συναυλία έτσι. Και να’μαστε μέσα σε μερικές ημέρες πάνω στη σκηνή, μπροστά σε ένα τόσο μεγάλο πλήθος. Δεν είχαμε ξανακάνει ποτέ κάτι τέτοιο. Πάντα κάναμε πρόβες πριν παίξουμε μια συναυλία.

Αλλά, τότε κάναμε μια γρήγορη πρόβα για μια ώρα. Την επομένη φυσικά έπρεπε να ανέβουμε στη σκηνή. Οπότε, ήταν λίγο αγχωτικό, γιατί δεν ξέρεις πως θα εξελιχθούν τα πράγματα, με τον εξοπλισμό κλπ.

Έπειτα, είχαμε πολύ καιρό να μοιραστούμε μια σκηνή. Πρέπει απλά να το κάνεις και να δεις πως θα πάει στην πορεία».