Τι είναι αυτό που σε κάνει να γουστάρεις ένα album ώστε να θέλεις να το βάζεις συνέχεια; Η καθαρή και δυνατή παραγωγή; Η τεχνική κατάρτιση των μουσικών; Η ποιότητα των συνθέσεων; Μήπως όλα αυτά μαζί…(ιδανικός συνδυασμός); Ας το εξειδικεύσουμε λίγο…πότε χαρακτηρίζουμε ένα melodic hard rock album καλό; Οι γνώμες ποικίλουν αλλά σίγουρα θα πρέπει τα κομμάτια να είναι πιασάρικα, μελωδικά και αν γίνεται να έχουν τη βάση τους στα ένδοξα 80ς…ακόμη καλύτερα! Με άλλα λόγια, να πιάνεις τον εαυτό σου να τραγουδάει το refrain, το κουπλέ…ακόμη και τα solos. Οι Outloud καταθέτουν ένα τέτοιο album!
 
Το “Love Catastrophe” είναι το δεύτερο album της μπάντας και δεν χρειάζεται πολλές συγκρίσεις με το –ούτως ή άλλως αρκετά καλό- πρώτο δίσκο. Οι Outloud δείχνουν να έχουν βρει το μουσικό δρόμο τους αφού αγκαλιάζουν, ξεκάθαρα πλέον, το melodic rock ενώ παρουσιάζουν σαφέστατα ένα πιο δεμένο και ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Κομμάτια σαν τα “Waiting For Your Love”, “Falling Rain”, “The Night That Never Ends” και “Clean Hands” θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν κυκλοφορήσει στα 80ς και εννοείται ότι σου κολλάνε στον εγκέφαλο με το πρώτο κιόλας άκουσμα.
 
Πολλές αναλύσεις δεν χρειάζονται…το “Love Catastrophe” μετά από χρόνια θα θεωρείται μία κλασική κυκλοφορία του melodic hard rock και εγώ το μόνο που έχω να προσθέσω είναι να στηρίξετε τους Outloud όχι γιατί είναι Ελληνική μπάντα (τουλάχιστον ως προς τα 4/5) αλλά γιατί πραγματικά το αξίζουν.
 
Highlight: Love the cover sleeve…
 

Tags