Οι Σκωτσέζοι είναι σίγουρα εξαιρετικοί μουσικοί. Βγάζουν μόνο καλές δουλειές δίνοντας προσοχή στην κάθε λεπτομέρεια και η υψηλή τεχνική που διαθέτουν, τους έχει πλασάρει σε μια αξιοπρεπή θέση στο χώρο του prog rock / metal. Το “XXV” είναι άλλο ένα πολύ καλό (concept) album που φυσιολογικά θα ικανοποιήσει τους φίλους του είδους. Η progressive και παράλληλα space ατμόσφαιρα που το διακατέχει συνδυάζονται ικανοποιητικά και το συνολικό αποτέλεσμα είναι φυσικά ανάλογο.
 
Το πρόβλημα που διακρίνω στην ιστορία με τους Pallas είναι η αδυναμία που δείχνουν ν’ ανέβουν κάποια σκαλοπάτια σε δημοτικότητα. Είναι προφανές ότι κάτι λείπει όσο αφορά αυτόν τον τομέα και μη μου πει κανείς ότι κάτι τέτοιο δεν τους ενδιαφέρει και ότι επικεντρώνονται αποκλειστικά στο να παρουσιαστεί το έργο τους  τέλειο,  τόσο τεχνικά όσο και μουσικά. Πιθανόν να μπορούν να βελτιωθούν κάπως στο συνθετικό κομμάτι, όπου και απέχουν αρκετά από το άριστα. Τότε πιστεύω ότι οι Pallas θα είναι σε θέση να κάνουν το μεγάλο άλμα.
 
Ωστόσο, θα πρέπει να τονίσω ότι είναι μια κυκλοφορία που πιθανότατα μπορεί να αγαπηθεί από το progressive κοινό, τα κριτήρια του οποίου είναι πάντα ιδιαίτερα.
 
 

Tags