Η βραδιά ξεκίνησε με τους Shattered Hope. Έχει σίγουρα ενδιαφέρον να διαπιστώσει κανείς το πώς έχει εξελιχθεί η επιλογή των support στις συναυλίες των Paradise Lost, ανάλογα με τις έντονες στροφές στον ήχο τους. Αυτή τη φορά, με τους Βρετανούς να παίζουν το setlist που θα δείτε παρακάτω, οι Shattered Hope αποδείχθηκαν εξαιρετικά ταιριαστοί. Πένθιμο death/doom σε επίπεδα My Dying Bride «κηδείας», εντυπωσιακά σε δύναμη φωνητικά και ενδιαφέρουσες μακροσκελείς συνθέσεις. Δικαίως καταχειροκροτήθηκαν.

ShatteredHope

Οι Paradise Lost βγήκαν στη σκηνή στις 21:45 με το εξαιρετικό «No Hope In Sight» από το «The Plague Within», και πραγματικά έφερνα στο μυαλό μου την προηγούμενη φορά που τους είδα στο Rockwave του 2012 και είχα «αμφιβολίες» για το αν είναι η ίδια μπάντα. Επικοινωνιακοί, ευδιάθετοι, και με τα δύο βασικά στοιχήματα του ήχου κερδισμένα: Ευκρίνεια στα lead του επιβλητικού Greg Mackintosh και σωστή ένταση στα φωνητικά του Nick Holmes, ο οποίος απέδωσε με απροσδόκητα ωραίο τρόπο και τα πολλά brutal φωνητικά. Τα 7 συνολικά τραγούδια από τον τελευταίο δίσκο αποτέλεσαν τον «κορμό» του setlist, με τους shadowkings να επιλέγουν στρατηγικά ορισμένα fan favorites (προσωπικό highlight το «Enchantment») ώστε να σπάει η μονοτονία.
ParadiseLost2

Η τελευταία ανησυχία αφορούσε τη διάρκεια της εμφάνισης τους. Μικρή θα την χαρακτήριζα και πάλι, πρόσφατα άλλωστε οι Machine Head έπαιξαν 2μιση ώρες ξύλο, αλλά τουλάχιστον ξεπεράστηκε το minimum.
Η τελευταία «εικόνα» στο δεύτερο encore, με τον κόσμο να χτυπιέται στο «The Last Time», περιγράφει τέλεια τη μακροχρόνια σχέση αγάπης των Ελλήνων fans με τους Paradise Lost.

Ρωμανός Τερζής

ParadiseLost4

Setlist: No Hope in Sight, Widow, The Painless, Terminal, Erased, Praise Lamented Shade, Victim of the Past, Enchantment, Flesh from Bone, Beneath Broken Earth, As I Die, Requiem
Encore: Return to the Sun, Faith Divides Us – Death Unites Us, An Eternity of Lies, Say Just Words
Encore 2: The Last Time

{galleryParadiseLost2015}{/gallery}