Αύριο Παρασκευή 28 Μαΐου θα ανακοινωθεί η σύνθεση του «Download Pilot», την μικρής έκτασης εκδοχής του διάσημου φεστιβάλ, που θα αποτελέσει μέρος έρευνας σχετικά με την εξάπλωση του κορωνοïού.

Το φεστιβάλ θα είναι τριήμερο και θα διεξαχθεί στο Donnington Park μπροστά σε 10 χιλιάδες θεατές -σημειώνεται ότι συνήθως το παρακολουθούν 80 χιλιάδες ημερησίως. Δεν θα υπάρχει η δυνατότητα για μονοήμερα εισιτήρια καθώς οι θεατές που θα το παρακολουθήσουν θα πρέπει να κατασκηνώσουν στον χώρο για το τριήμερο.

Προφανώς, αυτή είναι και η δικλείδα ασφαλείας για τη μη διάδοση του Covid-19 από τους θεατές, οι οποίοι δεν είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκες, ή να τηρούν μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης στο χώρο του φεστιβάλ, αλλά κατά την είσοδό τους θα πρέπει να προσκομίσουν αποδεικτικό αρνητικού τεστ και να υποβάλλονται εκ νέου σε τεστ την κάθε μέρα του φεστιβάλ.

Tο Download Pilot διεξάγεται υπό την αιγίδα της Βρετανικής κυβέρνησης στα πλαίσια έρευνας για το ρίσκο εξάπλωσης του κορωνοïού σε συναυλίες και άλλες μαζικές συναθρήσεις και να αναζητήσει τρόπους ώστε το κοινό να μπορεί να παρακολουθεί θεάματα σε ασφάλεια.

Δικαίωμα για την αγορά εισιτηρίου θα έχουν μέχρι τις 3 Ιουνίου μόνο οι κάτοχοι εισιτηρίων του κανονικού φεστιβάλ. Εάν περισσέψουν εισιτήρια τότε μόνο θα τεθούν στη διάθεση του κοινού.