Οι Who ανήκουν στην πρώτη γενιά πραγματικών rockstars που ξεκίνησαν από τα απόλυτο τίποτα παίζοντας διπλά και τριπλά σετ διασκευών κάποια βράδια την εβδομάδα για πενταροδεκάρες, έγραψαν άπειρα μίλια παίζοντας σε μικρά κλαμπ πριν γίνουν γνωστοί και βέβαια μετά καρπώθηκαν τις τεράστιες επιτυχίες τους με μυθικές καταχρήσεις ουσιών, γυναικών και κάθε είδους σπατάλες. Η δόξα, η φήμη και τα πλούτη σημάδεψαν με τον τρόπο τους την εξέλιξη του Pete Townshend ο οποίος μετέτρεψε τον ψυχικό του τραυματισμό σε αριστούργημα με το “Tommy”, ενώ συνεχίζει να αμφιβάλει για τον εαυτό του σαν πατέρας, εραστής και σαν καλλιτέχνης όπως διηγείται ο ίδιος σε ένα από τα καλύτερα βιβλία-απομνημονεύματα που κυκλοφορούν.

Αυτό που κερδίζει αμέσως τον αναγνώστη στο βιβλίο είναι η αμεσότητα και η ειλικρίνεια του Townshend να αναφέρει και να διηγηθεί την παραμικρή λεπτομέρεια από τη παιδική του ηλικία, τις εμπειρίες του, τις φαντασιώσεις του που όλες ολοκληρώνουν το παζλ του ποιος είναι.  Τα πιο ενδιαφέροντα σημεία είναι φυσικά οι αναμνήσεις από τα παιδικά χρόνια, με την καταπίεση και την σεξουαλική κακοποίηση να υποδηλώνεται πολλές φορές, τα πρώτα βήματα με τους Who και φυσικά η περίοδος του εθισμού και των καταχρήσεων που εξώθησαν τον Townshend σε ακραία συμπεριφορά και έθεσαν τη ζωή του σε κίνδυνο. Το τελευταίο μέρος του βιβλίου όπου ο ίδιος προβληματίζεται για ποιο αυτοκίνητο θα πρέπει να αγοράσει και πως θα καταφέρει να εξασφαλίσει την οικογένεια με τα πενιχρά για αυτών εκατομμύρια είναι και το πιο βαρετό. Είναι όμως αναπόσπαστο κομμάτι την ιδιοσυγκρασίας του Townshend.
Πολύ σημαντικό είναι ότι δεν προσπαθεί να αποφύγει αναφορές και στις χειρότερες στιγμές της ζωής του, όπως ήταν οι πρόσφατες κατηγορίες του για παιδεραστία και το πώς τις αντιμετώπισε, ή τις αντιμετωπίζει ακόμα. Είναι αληθινός, εύθραυστος και πάνω από όλα ανθρώπινος…