Έφυγε, δυστυχώς, από τη ζωή ο θρυλικός David Crosby σε ηλικία 81 χρονών. Τα νέα έγιναν γνωστά από τη γυναίκα του Crosby η οποία έγραψε, μεταξύ άλλων τα εξής: «με μεγάλη λύπη και ύστερα από μακροχρόνια ασθένεια, σας ανακοινώνουμε το θάνατο του πολυαγαπημένου μας David (Croz) Crosby. Θα μας λείψει πολύ…». R.I.P.

Θεωρείται μια από τις σημαντικότερες φιγούρες του αμερικάνικου rock’n’roll, καθώς σαν μέλος των Byrds συνυπέγραψε πολλές από τις επιτυχίες τους.

Φεύγοντας από τους Byrds σχημάτισε τους Crosby, Stills and Nash (CSN), το 1968, στους οποίους προστέθηκε ο Neil Young αρχικά για τις ζωντανές τους εμφανίσεις – να σημειώσουμε ότι η δεύτερη συναυλία που έπαιξε το συγκρότημα στην καριέρα του ήταν στο… Woodstock!- για να μετονομαστούν σε Crosby, Stills, Nash and Young.

Ο ίδιος είχε επιτυχημένη σόλο καριέρα, πολλά βραβεία και επιτυχίες στα charts, αλλά και έντονο ενδιαφέρον για την πολιτική και την κοινωνία που αποτυπώθηκε στη μουσική του. Φανατικός ειρηνιστής τάχθηκε από νωρίς κατά του πολέμου στο Βιετνάμ, αμφισβήτησε δημόσια το πόρισμα για τη δολοφονία του JFK, ενώ ήταν ενάντια στην υποψηφιότητα και μετά στην προεδρεία του Trump.