Πέρασαν αρκετά χρόνια από την τελευταία φορά που ακούσαμε κάτι νέο από τους Pink Cream 69. Η αλήθεια είναι ότι η προηγούμενη τους δουλειά (“In10sities”) δεν ήταν αντάξια του παρελθόντος αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν και απολύτως απογοητευτική. Τι γίνεται όμως με το “Ceremonial”; Καταρχάς, η είδηση της αποχώρησης του Κώστα Ζαφειρίου από το συγκρότημα ύστερα από 23 και πλέον χρόνια δεν ήταν και ό,τι καλύτερο για τους fans των PC69. Ωστόσο, τα δελτία τύπου και οι δηλώσεις των μελών για επιστροφή στον κλασικό hard rock ήχο της μπάντας άφηνε πολλές υποσχέσεις.

Το “Ceremonial” δεν είναι κακό album…δεν συγκαταλέγεται ωστόσο στις καλύτερες στιγμές των PC69. Υπάρχουν μερικές πολύ ξεχωριστές στιγμές, όπως το “Land of Confusion” και το “Special”, δύο κομμάτια που θυμίζουν τις καλές εποχές του “Sonic Dynamite” και του “Endangered”. Όσον αφορά τα υπόλοιπα τραγούδια, είναι απλώς καλά κινούμενα σε ένα πιο μοντέρνο ύφος (και η παραγωγή του Ward βοηθάει ως προς αυτό).
 
Προσωπικά, το “Ceremonial” μου άρεσε (είναι σαφώς ανώτερο του “In10sities”) αν και πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι τα δελτία τύπου υπερβάλλουν όταν κάνουν λόγο για κλασικό PC69 album. Τα δύο προαναφερθέντα κομμάτια είναι όμως…ηχητικοί δυναμίτες!
 
Highlight: Μία από τις καλύτερες hard rock συναυλίες επί ελληνικού εδάφους ήταν σίγουρα αυτή των Raw Silk/Pink Cream 69/Jeff Scott Soto.