“Στο στοιχειωμένο σπίτι της ζωής, η τέχνη είναι η μόνη σκάλα που δεν τρίζει” λέει ο Tom Robbins και εμείς βρίσκουμε εκεί, στην τέχνη, τη σταθερότητα που μας λείπει σε όλα τα άλλα.
Ένα καλλιτεχνικό κομψοτέχνημα είναι και η νέα δουλειά των Αθηναίων progsters PLAYGROUNDED, που στο άλμπουμ “The Death Of Death” ξεπέρασαν τον εαυτό τους με έναν από τους καλύτερους φετινούς δίσκους. Λίγες μέρες πριν παρουσιάσουν ζωντανά στη σκηνή το έργο τους μίλησαν στον Κωνσταντίνο -mindcrimek- Βλάχο και την εκπομπή SOUNDS OF DECAY RADIOSHOW φωτίζοντας καλύτερα κάποιες γωνιές του σχήματος. Ο λόγος στον κιθαρίστα της μπάντας, Μιχάλη Κοτσιράκη… Συνέντευξη: Κωνσταντίνος “MindcrimeK” Βλάχος
Rockpages.gr: Καλησπέρα Μιχάλη! Αρχικά, πες μας λίγα λόγια γι’ αυτούς που δεν γνωρίζουν καθόλου το συγκρότημα
Μιχάλης Κοτσιράκης: Τα μέλη της μπάντας είναι ο Γιώργος Πουλιάσης στα τύμπανα, ο Σταύρος Μακρώνης στα φωνητικά, ο Οδυσσέας Ζαφειρίου στο μπάσο, ο Ορέστης Ζαφειρίου στα πλήκτρα και ο Μιχάλης Κοτσιράκης στην κιθάρα.
Ξεκινήσαμε στα Χανιά αρκετά χρόνια πριν, με αφετηρία το prog metal της εποχής. Είμασταν τρία μέλη και σιγά σιγά η μπάντα εξελίχθηκε, μπήκαν νέα μέλη, βγάλαμε ένα EP το 2012, έναν ολοκληρωμένο δίσκο το 2017 και το δεύτερο ολοκληρωμένο άλμπουμ μας φέτος. Ένα άλμπουμ που όποιος θέλει να καταλάβει ποιοι είναι οι Playgrounded πρέπει να ακούσει αυτόν τον δίσκο. Νιώθουμε για πρώτη φορά πως μας αντιπροσωπεύει πλήρως το αποτέλεσμα, είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα και είμαστε χαρούμενοι που είμαστε σε διαδικασία να τον μοιραστούμε και ζωντανά.
Rockpages.gr: Ο Γιώργος είναι στην ουσία το μόνο νέο μέλος αφού οι υπόλοιποι ήσασταν εκεί από την αρχή
Μιχάλης Κοτσιράκης: Ναι, σωστά. Κάποια στιγμή αρχικά ο Οδυσσέας έκανε τα φωνητικά, τελικά όμως έγινε η ένταξη του Σταύρου, μια πολύ σωστή επιλογή γι’ αυτό που θέλαμε να κάνουμε. Ο Οδυσσέας συνεχίζει να κάνει φωνητικά στις δεύτερες φωνές.
Rockpages.gr: Είναι ο Σταύρος ο ιδανικός frontman;
Μιχάλης Κοτσιράκης: Δεν ξέρω αν είναι ο ιδανικός… ξεκινήσαμε όλοι από διαφορετικές αφετηρίες και διαφορετικά ακούσματα και ιδέες για το που θα μπορούσαμε να φτάσουμε τη μπάντα αλλά σιγά σιγά χτίσαμε έναν ήχο αρκετά χαρακτηριστικό και προσωπικό που δε θα μπορούσαμε να τον διανοηθούμε χωρίς τον Σταύρο στα φωνητικά, χωρίς τον Οδυσσέα στο μπάσο κτλ
Rockpages.gr: Το 2012 βγήκε το ep Athens, το 2017 το άλμπουμ In Time With Gravity και τώρα το The Death of Death… κάθε πέντε χρόνια νέα δουλειά;
Μιχάλης Κοτσιράκης: Έγινε κυρίως γιατί συνηθίζουμε να εκφραζόμαστε όταν νιώθουμε την ανάγκη να εκφραστούμε. Παρόλα αυτά η μπάντα έχει πλέον πάρει έναν πιο κεντρικό ρόλο στις ζωές μας οπότε ελπίζουμε πως θα έρθει πιο γρήγορα ο επόμενος δίσκος.
Rockpages.gr: Που ηχογραφήθηκε το άλμπουμ;
Μιχάλης Κοτσιράκης: Ηχογραφήθηκε στην Αθήνα στο MD Recording Studio με τον Νίκο Μιχαλοδημητράκη, ο οποίος έχει έβαλε πάρα πολλή δουλειά και όρεξη στην ηχογράφηση και κλείσαμε το στούντιο του για πάνω από έναν μήνα. Είναι συνεργάτης για χρόνια με τον Σταύρο που εκτός από τραγουδιστής σε μας είναι συνθέτης σε κινηματογράφο/τηλεόραση και έτσι, ο Σταύρος μας είπε πως αυτός είναι ο άνθρωπος που χρειαζόμαστε σαν recording engineer.
Rockpages.gr: Οι ηχογραφήσεις πήραν χρόνο; Όταν μπήκατε στο στούντιο οι συνθέσεις ήταν ήδη έτοιμες;
Μιχάλης Κοτσιράκης: Οι συνθέσεις ήταν σε μεγάλο βαθμό έτοιμες αλλά οι συνθήκες ηχογράφησης πάντα επηρεάζει το αποτέλεσμα και όντως κάποιες πινελιές μπήκαν στο τέλος και έγιναν και καίριες αλλαγές σε κάποιες περιπτώσεις. Στη συνέχεια ο δίσκος ταξίδεψε στη Νορβηγία όπου μιξάραμε με τον Christer André Cederberg, εκεί είχαμε ηχογραφήσει τον προηγούμενο δίσκο, αυτή τη φορά έκανε τη μίξη του άλμπουμ και έκανε πολύ καλή δουλειά συμβάλλοντας στο τελικό αποτέλεσμα. Τέλος, το mastering έγινε από τον George Tanderø, o οποίος έκανε επίσης καλή δουλειά, αρχικά έστειλε το πρώτο master που είχαμε ενστάσεις αλλά όταν ακούσαμε το δεύτερο καταλάβαμε ότι το αρχικό ήταν το σωστό. Όλοι αυτοί συνεισέφεραν στο τελικό αποτέλεσμα του δίσκου όμως πρέπει να πω πως αυτό κατέστη εφικτό επειδή ο Σταύρος και ο Ορέστης ανέλαβαν μαζί την παραγωγή του δίσκου και έδωσαν σαφείς οδηγίες και είχαμε μια πιο σαφή κατεύθυνση εξ αρχής προς τα που θέλουμε να πάμε.
Rockpages.gr: Γενικά νομίζω πως βολεύει αρκετά η ταμπέλα prog metal στη δική σας περίπτωση αλλά, εσύ πως θα περιέγραφες τη μουσική σας;
Μιχάλης Κοτσιράκης: Γενικά οι ταμπέλες βολεύουν στο βαθμό που συνεννοούμαστε. Τώρα αν πάμε λίγο πιο βαθιά θα μπορούσα να πω πως ο όρος prog metal έχει συνδυαστεί με κάπως πιο στάσιμη εκδοχή του metal, που ακολουθεί κάποιες συγκεκριμένες φόρμες και το κάνουν να μην είναι πλέον ιδιαίτερα προοδευτικό. Προφανώς έχουμε σχέση αλλά δεν είναι η επιθυμία μας να ακουγόμαστε έτσι και δε νομίζω ότι ανήκουμε στη σκηνή που ακόμα και σήμερα μιμείται την prog metal σκηνή των 90ς. Παρόλα αυτά, γενικά υπάρχουν αναφορές και εκεί αλλά θα προσέθετα την ταμπέλα του post που επίσης βολεύει σαν κάτι που είναι μετά από άλλα πράγματα γενικά, ίσως και της ηλεκτρονικής μουσικής.
Rockpages.gr: Για μένα το χαρακτηριστικό στην μπάντα είναι πως δεν ακολουθείτε μία συγκεκριμένη φόρμα, μοιάζει να αγκαλιάζεται διαφορετικούς μεταξύ τους μουσικούς κόσμους και να μας χαρίζετε την ένωση αυτή, rock και ηλεκτρονικής μουσικής
Μιχάλης Κοτσιράκης: Αυτό είναι ξεκάθαρα μέσα στις προθέσεις μας, έχουμε μεν την καταβολή της προοδευτικής rock/metal και του heavy ήχου γενικότερα αλλά παράλληλα από την αρχή αρχίσαμε να έχουμε έντονα και την επιρροή της ηλεκτρονικής μουσικής, όλοι μας ήμασταν τρελαμένοι με έναν δίσκο του Trentemøller και υπήρχαν αναφορές στην ηλεκτρονική μουσική από το πρώτο μας ήδη EP, έστω σε εμβρυακή μορφή. Σιγά σιγά θελήσαμε να φέρουμε αυτή την αίσθηση αυτού του ανοιχτού χώρου που μπορεί να σου δημιουργούν κάποια είδη της ηλεκτρονικής μουσικής, την ατμοσφαιρικότητα και τις μικροκινήσεις στο μουσικό χώρο. Θέλαμε να τις παρουσιάσουμε μέσα από το πρίσμα της βαριάς μουσικής η οποία συνήθως έχει μεγαλύτερη ευθύτητα, μια ωμότητα, η οποία λόγω των ηχοχρωμάτων δυσκολεύεται να επιτρέψει να ακουστούν αυτές οι μικροκινήσεις και να ανοίξουν τόσο πολύ οι χώροι, είναι συγκεκριμένες οι μπάντες που το πετυχαίνουν αυτό. Εμείς θέσαμε σαν στόχο να μπορέσουμε να παντρέψουμε αυτά τα δύο χαρακτηριστικά.
Rockpages.gr: Ποιος είναι υπεύθυνος για τις συνθέσεις;
Μιχάλης Κοτσιράκης: Ο βασικός μας συνθέτης είναι ο Ορέστης, ο άνθρωπος πίσω από τα synths και το sampling. Μας παρουσιάζει δομές κομματιών λιγότερο αναπτυγμένες από το τελικό κομμάτι οι οποίες όμως περιέχουν πολλά από τα στοιχεία που αποτελούν την τελική σύνθεση και χτίζουμε πάνω σε αυτό. Συνήθως πατάμε σε ηλεκτρονικές δομές και τις μεταφράζουμε σιγά σιγά σε ένα πιο rock context.
Rockpages.gr: Αγαπημένα συγκροτήματα; Eίναι τα ίδια με τις επιρροές σας;
Μιχάλης Κοτσιράκης: Δεν έχουμε όλοι τα ίδια αγαπημένα οπότε θα σου πω τα δικά μου. Από τον βαρύ ήχο ακόμα ξεχωρίζω τους Αυστραλούς Karnivool, από την ηλεκτρονική μουσική μου αρέσει πολύ ο Ryoji Ikeda, που είναι καλή αναφορά και για τον Ορέστη. Κοινή αναφορά σε όλους είναι οι Deftones, οι Tool, έχουμε μια τάση δηλαδή προς την πιο αυστηρή πλευρά του progressive φάσματος.
Rockpages.gr: Το όνομα Playgrounded πώς προέκυψε;
Μιχάλης Κοτσιράκης: Πολύ παλιά, πριν ηχογραφήσουμε ακόμα το EP κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας και λέγαμε πως αυτό που κάνουμε ακούγεται κάπως σαν παιδική χαρά αλλά υπήρχαν πολλές μπάντες που λεγόταν Playground και το αλλάξαμε σε Playgrounded γιατί μας άρεσε το λογοπαίγνιο με το grounded, αυτή η αντίθεση ότι μπορείς να παίζεις ενώ είσαι τιμωρημένος και μας άρεσε γενικά η έννοια της γείωσης και το κρατήσαμε σαν μια συνέχεια με την τότε εποχή.
Rockpages.gr: Τρίτη δουλειά για τους Playgrounded λοιπόν και νομίζω πως είναι εύκολα το καλύτερο σας άλμπουμ και νομίζω ήδη η ανταπόκριση είναι μεγάλη σωστά;
Μιχάλης Κοτσιράκης: Πηγαίνει πολύ καλά, και στο κοινό που φαίνεται να το ακούει με θερμές αντιδράσεις και χαιρόμαστε πάρα πολύ και ειλικρινά γι’ αυτό αλλά πηγαίνει καλά και στον μουσικό τύπο, οι κριτικές είναι συνήθως είναι πολύ θετικές
Rockpages.gr: Ποιος είναι υπεύθυνος για τους στίχους;
Μιχάλης Κοτσιράκης: Τους στίχους τους γράφουμε συνήθως ο Ορέστης και εγώ. Αυτή τη φορά είναι δύο κομμάτια του Ορέστη και τέσσερα δικά μου και ο τίτλος του δίσκου είναι από ένα κομμάτι που έγραψε ο Ορέστης.
Rockpages.gr: Που κινείστε; Από πού εμπνέεστε;
Μιχάλης Κοτσιράκης: Είναι ανοιχτό γενικά, άλλωστε η έμπνευση έρχεται ανεξάρτητα από ότι θα πούμε εμείς αφού έρχεται από κάτι που δε μπορούσαμε να φανταστούμε πολλές φορές. Γενικά οι θεματικές μας είναι ο άνθρωπος, μας ενδιαφέρει να είναι στο επίκεντρο, πολλές φορές είναι βιωματική, άλλες φορές κοινωνική, πολιτική και άλλες φορές λίγο πιο φιλοσοφική.
Rockpages.gr: Στο νέο δίσκο ποια είναι απάντηση στον θάνατο; Είναι η ίδια η ζωή;
Μιχάλης Κοτσιράκης: Σωστό το ερώτημα αλλά δε θα τολμήσω να απαντήσω ευθέως αφού δεν έχω άμεση απάντηση. Η δική μας λογική είναι πως ο ίδιος ο θάνατος είναι κάτι αναπόφευκτο που δεν μπορούμε τον καταργήσουμε. Ξεκινάμε από αυτή τη γειωμένη άποψη λοιπόν, πως υπάρχουν στο σύμπαν κανόνες απαράβατοι αλλά από εκεί και πέρα υπάρχουν θάνατοι τους οποίους αναγνωρίζουμε γύρω μας όπως είναι ο πόλεμος, η βαρβαρότητα του συστήματος μέσα στο οποίο ζούμε, η αλλοτρίωση και στους οποίους θεωρούμε πως υπάρχει απάντηση, δεν την έχουμε εμείς αλλά μαζί με σας προσπαθούμε να την ψάξουμε και να τη μοιραστούμε. Για μας ο θάνατος του θανάτου είναι η επικράτηση του νέου, της αλλαγής απέναντι στο παλιό και το φθαρμένο και είναι πάντα ένα στοίχημα, δεν είναι κάτι που μπορούμε να το απαντήσουμε με μία μεταφυσική διακήρυξη και να τελειώσουμε, είναι καθημερινό στοίχημα στις ζωές όλων μας.
Rockpages.gr: Το The Death Of Death κομμάτι έδωσε τον τίτλο και στο άλμπουμ
Μιχάλης Κοτσιράκης: Υπάρχει ένας παραπάνω λόγος που το διαλέξαμε αυτό. Στον τρόπο που συνθέτουμε και γράφουμε στίχους ήταν πολύ έντονη η ανάγκη μας να μιλήσουμε γι’ αυτές τις αντιθέσεις που είπα πριν, ανάμεσα στη ζωή και τον θάνατο, ανάμεσα στην αλλοτρίωση και τη απελευθέρωση, τη φθορά και τη ζωή. Πιστεύουμε πως αυτός ο τίτλος με την έντονη αντίφαση που έχει ήταν ένα καλό εφαλτήριο για να εξηγήσουμε στον ακροατή ότι θέλουμε να αναπτύξουμε αυτές τις αντιθέσεις ψάχνοντας τη σχέση ανάμεσα στον έναν και τους πολλούς, ανάμεσα στο ένα και τα πολλά, ανάμεσα στη μονάδα και το πλήθος, ακόμα και μουσικά ανάμεσα σε σημειακά ηχητικά στοιχεία και τις αναπτύξεις τους.
Rockpages.gr: Ποιος είναι υπεύθυνος για το υπέροχο εξώφυλλο και γενικότερο layout;
Μιχάλης Κοτσιράκης: Είναι η πολύ καλή μας φίλη και εξαιρετική καλλιτέχνης, η Ισμήνη Χριστιακοπούλου. Συνεργαστήκαμε μαζί της και στο In Time With Gravity μαζί της, έριξε πολύ δουλειά, άκουσε τα εσώψυχα μας και μας παρουσίασε πολλές λύσεις. Συζητήσαμε πολύ βαθιά με την Ισμήνη όλη αυτή η διαλεκτική αντιμετώπιση της μουσικής και του ήχου που είπα προηγουμένως, κατάλαβε αυτές τις αντιθέσεις, την έννοια του θορύβου που θέλαμε να βγάλουμε και έδωσε λύσεις που ήταν πολύ κοντά σε αυτό που φανταζόμασταν ότι βλέπουμε.
Rockpages.gr: Ο πανέμορφος δίσκος κυκλοφορεί ήδη από την Pelagic Records, μια κίνηση που μοιάζει να σας τιμά ιδιαίτερα.
Μιχάλης Κοτσιράκης: Είμαστε πραγματικά πολύ χαρούμενοι γι΄αυτό, ήμουν φαν της Pelagic από την αρχή της και την παρακολουθώ μιας και έχουν πολύ ποιοτικά συγκροτήματα και είναι τιμή να ανήκουμε σε αυτή την ομάδα σχημάτων. Είναι μια εταιρεία που ενδιαφέρεται για το προοδευτικό με την πραγματική του έννοια. Ήταν από τις ελάχιστες δισκογραφικές που στείλαμε demo για τον δίσκο αφού ήμασταν έτοιμοι να τον κυκλοφορήσουμε μόνοι μας, άρεσε όμως πάρα πολύ στον Robin (κιθαρίστας των The Ocean και ιδιοκτήτης της Pelagic) και μας το πρότεινε.
Rockpages.gr: Βοηθάει να είσαι σε εταιρεία του εξωτερικού;
Μιχάλης Κοτσιράκης: Δεν είναι τόσο μεγάλη εταιρεία αλλά έχει καλό όνομα στο χώρο. Πλέον είναι προφανές ότι μας έχει βοηθήσει αρκετά, μας έδωσε μεγαλύτερο βήμα από αυτό που θα είχαμε μόνοι μας και όπως έχουμε ανακοινώσει θα βγούμε σε tour με τους The Ocean, μια ευκαιρία δε θα μας δινόταν εύκολα αν δεν ήμασταν στην ίδια δισκογραφική μαζί τους.
Rockpages.gr: Να πούμε πως το άλμπουμ κυκλοφορεί και σε μια πανέμορφη έκδοση. Πώς το βρίσκει ο κόσμος;
Μιχάλης Κοτσιράκης: Ναι, κυκλοφορεί σε βινύλιο και cd αλλά και ψηφιακά προφανώς. Αν θέλει να μας στηρίξει κάποιος η καλύτερη επιλογή είναι να έρθει στα live Θεσσαλονίκη και Αθήνα και να το πάρει από εμάς αφού έτσι είναι η μεγαλύτερη στήριξη οικονομικά για μας. Παρόλα αυτά υπάρχει ο δίσκος και στο website της εταιρείας (pelagic-records.com), υπάρχει στα μεγάλα ιντερνετικά καταστήματα όπως και στο bandcamp της μπάντας
Rockpages.gr: Αγοράζει ο κόσμος ή έχουμε μείνει κάποιοι ρομαντικοί την εποχή της κυριαρχίας του streaming;
Μιχάλης Κοτσιράκης: Έχει επιστρέψει το βινύλιο, διάβαζα πως σε απόλυτους αριθμούς είναι συγκρίσιμοι με τα early 90s που άρχισε να μπαίνει το cd στην αγορά. Από την άλλη υπάρχει μεγάλη ανάγκη για βινύλια αλλά δεν υπάρχουν εργοστάσια για να προλάβουν τη ζήτηση και καθυστερούν βινύλια για μήνες. Υπάρχει trend αλλά είναι καλό γενικά.
Rockpages.gr: Στην εποχή μας όλα και όλοι τρέχουν, η πληροφορία, η διασκέδαση, τα πάντα. Πόσο χρόνο μπορεί να δώσει ο μέσος ακροατής στη διαδικασία ακρόαση ενός δίσκου πιστεύεις;
Μιχάλης Κοτσιράκης: Δυστυχώς πολύ λίγο αλλά δεν έχει να κάνει μόνο με την ακρόαση μουσικής. Ο ποιοτικός χρόνος ψυχαγωγίας για τον σύγχρονο άνθρωπο είναι πλέον περιορισμένος και έχει να κάνει κυρίως με τον τρόπο δουλειάς αλλά και τον καταιγισμό οπτικών και ακουστικών ερεθισμάτων που δεν αφήνει πραγματικό περιθώριο περισυλλογής και σοβαρού τρόπου ακρόασης ή θέασης ενός έργου τέχνης. Εμείς επιλέγουμε να το έχουμε στον πυρήνα της δουλειάς μας, ζητάμε χρόνο ακρόασης, ο τρόπος που αναπτύσσονται τα κομμάτια μας, τα οπτικά μας, ο δίσκος απαιτεί από τον ακροατή να αφιερώσει χρόνο ώστε να επιτρέψει στις δομές να αναπτυχθούν αργά και να σκεφτεί μέσα στα ηχητικά ερεθίσματα. Όσο σημαντική και να είναι η διάθεση μας όμως, οι ρυθμοί είναι καταιγιστικοί ειδικά στη δουλειά που σε μαζικό επίπεδο είναι τρομερά δύσκολο να ξεφύγει κάποιος και να κερδίσει πίσω τον χαμένο χρόνο, αντικειμενικά υπάρχουν πολλές δυσκολίες
Rockpages.gr: Σε λίγες μέρες, στις 5 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη και στις 6 Μαΐου θα παρουσιάσετε όλο το άλμπουμ ζωντανά
Μιχάλης Κοτσιράκης: Θα παίξουμε όλο το άλμπουμ μαζί με κάποια κομμάτια από το In Time With Gravity και μαζί μας στην Αθήνα (Fuzz Club) θα είναι οι we.own.the.sky ενώ στη Θεσσαλονίκη θα είναι οι Μother Of Millions. Έχουμε ρίξει πολύ δουλειά ώστε να βγει κάτι ωραίο και οπτικά
Rockpages.gr: Μετά βγαίνετε σε ευρωπαϊκό tour με τους The Ocean.
Μιχάλης Κοτσιράκης: Nαι, για μας είναι μια πολύ ευχάριστη στιγμή στην ύπαρξη της μπάντας. Συνολικά αυτός ο δίσκος νιώθουμε μια βαθιά ικανοποίηση για το αποτέλεσμα και βλέπουμε ότι αρέσει και στον κόσμο. Παράλληλα είναι μια δύσκολη διαδικασία με εντάσεις και διαφωνίες αλλά ναι, είναι μεγάλη στιγμή για μας και δεν είναι απλά η τυπική αναγνώριση, είναι όμορφο να πηγαίνεις σε όλες αυτές τις πόλεις και να έρχονται ξένοι άνθρωποι στην καλύτερη στιγμή της εβδομάδας τους και να γνωρίζεις πως σκέφτονται, να τους αγγίζει η μουσική σου καμιά φορά πιο βαθιά και είναι ωραίο συναίσθημα αυτό. Οπότε το να παίξουμε τη μουσική μας ζωντανά σε ένα τόσο μεγάλο τουρ είναι φοβερή ευκαιρία, όχι τόσο ανάπτυξης του συγκροτήματος και επιτυχίας αλλά μια προσωπική ευκαιρία, βαθιά και όμορφη.
Rockpages.gr: Μετά από αυτό τι; Τι περιμένετε από το σχήμα; Ένας στόχος, ένα όραμα για το μέλλον;
Μιχάλης Κοτσιράκης: Απαντώντας προσωπικά είναι να έχουμε τέτοιες ευκαιρίες στο μέλλον, να δημιουργήσουμε και άλλη μουσική, να κάνουμε και άλλα τουρ, όσο μπορούμε να το κάνουμε αυτό -θα ακουστώ κλισέ- αλλά το ταξίδι είναι που μετράει.
Rockpages.gr: Μιχάλη σ’ ευχαριστώ πολύ!
Μιχάλης Κοτσιράκης: Και εγώ ευχαριστώ! Σας καλούμε στο Fuzz την Παρασκευή, ελάτε από νωρίς για να δείτε και τους we.own.the.sky
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στον παρακάτω σύνδεσμο: