Μετράνε ήδη μια δεκαετία στη σκηνή οι Playgrounded, αν και τους πήρε πέντε χρόνια από τη δημιουργία τους να κυκλοφορήσουν το ντεμπούτο τους “Athens” και άλλα τόσα για τη συγκεκριμένη δεύτερη προσπάθειά τους. Σε αυτό το διάστημα βέβαια στο συγκρότημα μετακόμισε από την Αθήνα στο Rotterdam της Ολλανδίας και πλέον από εκεί προσπαθούν να χτίσουν το όνομά τους. Τολμηρή κίνηση, αλλά δεν είναι οι πρώτοι συμπατριώτες μας που το επιχειρούν.

Το “In Time With Gravity” είναι ένα πολύ ενδιαφέρον album που μπορεί να χαρακτηριστεί ως electronic/progressive rock. Η διαφορά από το ντεμπούτο τους είναι εμφανής. Το “Athens” ήταν σε σημεία πιο heavy και άμεσο, ενώ τα ηλεκτρονικά στοιχεία είχαν περισσότερο συμπληρωματικό ρόλο. Εδώ τους ακούμε πιο ήρεμους και ταξιδιάρικους, με μεγαλύτερες συνθέσεις και τα ηλεκτρονικά στοιχεία παίρνουν πρωταγωνιστικό ρόλο για να διαμορφώσουν το τελικό αποτέλεσμα. Η διάρκεια του album είναι διπλάσια σε σχέση με τον προκάτοχό του, φτάνει την μία ώρα, κάτι που δεν με κούρασε καθόλου αφού οι πειραματισμοί τους κρατάνε το ενδιαφέρον καθ’ όλη τη διάρκεια. Στις επιρροές τους θα βρεις πολλά και διαφορετικά συγκροτήματα, όπως τους Riverside, Pain Of Salvation, Anathema, Tool.  Ξεχωρίζει το “Crossing”, το φοβερό “Rotterdam” και η τριλογία “The Stranger” στο τέλος.

Οι Playgrounded πήραν μια μεγάλη απόφαση και άφησαν τη χώρα μας για κάτι καλύτερο. Με αυτή την κυκλοφορία δείχνουν ότι μπορούν να κάνουν την διαφορά. Οι συναυλίες που λογικά θα ακολουθήσουν για την προώθησή του ελπίζω να κάνουν το όνομά τους να αρχίσει να ακούγεται περισσότερο.