Οι Pretty Maids συμπληρώνουν 30 χρόνια και εκτός του ότι μας κάνει να αισθανόμαστε μεγάλοι την ίδια στιγμή μας χαροποιεί που ένα τόσο σπουδαίο group από μία μικρή χώρα έχει καταφέρει να παραμείνει ζωντανό σε ένα εξαιρετικά δύσκολο και αδηφάγο χώρο. Με την ευκαιρία, λοιπόν, αυτού του χρονικού ορόσημου, οι Pretty Maids κυκλοφορούν ένα live album ηχογραφημένο στην Ελβετία. Μάλιστα, πρόκειται για την πρώτη επίσημη κυκλοφορία των Δανών που προσφέρει σε ένα πακέτο CD+DVD.

Το κυρίως μενού του “It Comes Alive” –δηλαδή το ακουστικό μέρος- είναι άκρως χορταστικό αφού περιλαμβάνει πάνω από 20 τραγούδια από το σύνολο της καριέρας των Maids. Ο ήχος είναι άψογος, η μπάντα αλάνθαστη και ενεργητική ενώ και ο κόσμος ακούγεται πολύ δυνατά στη μίξη. Με λίγα λόγια μεταφέρεσαι αυτομάτως στο κλίμα της συναυλίας. Βέβαια, ο καταιγισμός των πολλών hits βρίσκεται στο δεύτερο c.d. όπου ακούμε στο σερί τραγούδια-ύμνους όπως τα “Rodeo”, “Love Games”, “Back To Back”, “Please Don’t Leave Me”, “Little Drops of Heaven”, “Future World” κ.α.

Η συγκεκριμένη κυκλοφορία μπορεί άνετα να λειτουργήσει και σαν ένα άτυπο “best-of” ενώ αν θα έπρεπε να βρω ένα αρνητικό σημείο της όλης δουλειάς είναι η τραγική εκτέλεση του υπερκλασικού “Savage Heart” το οποίο καταφέρνουν και…εκτελούν οι Pretty Maids!

Highlight: Δεν έτυχε να πέσει στα χέρια μας το DVD οπότε αναμένουμε και εμείς μαζί σας…