Το 15ο άλμπουμ των Δανών hard rockers Pretty Maids, με τίτλο “Κingmaker”, είναι για άλλη μια φορά ένα απo τα πιο αξιόλογα άλμπουμ του 2016. Για όσους παρακολουθούν τη πορεία των Pretty Maids τα τελευταία χρόνια, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι έχουν γίνει αρκετά πιο μεταλλικοί στον ήχο τους και όλα τα κομμάτια στέκονται σ’ αυτό το στυλ. Ένα απo τα χαρακτηριστικά των Pretty Maids άλλωστε είναι ότι μπορούν να παίξουν όλα τα είδη με μεγάλη επιτυχία. Η δισκογραφία τους αποτελείται από A.O.R., hard rock, heavy metal και power metal κομμάτια που τους έχει κάνει αγαπητούς σε πολλούς οπαδούς διαφορετικών ακουσμάτων.

Ο νέος δίσκος είναι μια ακόμα επιτυχία που κυκλοφόρησε από τη Frontiers Records το Νοέμβριο του 2016, μετά από το επίσης πολύ επιτυχημένο “Motherland”, που κυκλοφόρησε το 2013. Στο άλμπουμ «μπήκα» τη στιγμή που μπήκε στα ηχεία το δεύτερο κομμάτι του δίσκου και ένα από τα βιντεοκλίπ, το “Kingmaker”. Αν και ο δίσκος συνολικά φέρνει τρομερά σε μια πιο μοντέρνα αίσθηση και ίσως και πλησιάζει σε πολλά σημεία τα τελευταία κομμάτια του Ozzy που δεν με ενθουσίασαν ιδιαίτερα, στους Pretty Maids ταίριαξε αρκετά. Το δεύτερο κομμάτι που με κέρδισε αμέσως ήταν το “Bull’s Eyes» και σίγουρα στιχουργικά εκτός από μουσικά, το “Was That What You Wanted”.

Η παραγωγή του δίσκου είναι άψογη όπως πάντα και η φωνή του Atkins είναι σε αρκετά καλή κατάσταση για να στηρίξει τη heavy metal πλευρά του. Οι στίχοι πλέον έχουν πάρει αρκετά έντονη τροπή και είναι πιο επίκαιροι από ποτέ, αλλά και βασισμένοι στην τραγική εποχή που διανύουμε με όλα τα άσχημα γεγονότα που ακούμε καθημερινά.

Σαν σύνολο θα καλύψει αρκετούς οπαδούς που προτιμούν αυτήν την πλευρά της μπάντας και όχι την τόσο μελωδική. Τους πιο ΑΟR υπάρχει και κίνδυνος να τους χάσει. Εμένα με καλύπτει, αλλά εάν ήταν να διαλέξω ανάμεσα στο “Motherland” και το “Kingmaker”, νομίζω πως με το πρώτο είχα πολύ πιο έντονα συναισθήματα.