ΠΡΟΑΚΡΟΑΣΗ: ANORIMOI

0

Πιστεύω ότι οι Anorimoi έχουν βάλει σκοπό να τεστάρουν τις αντοχές των οπαδών τους. Έκαναν πέρυσι συναυλία ανήμερα των Χριστουγέννων. Φέτος, θα την κάνουν δύο μέρες μετά από αυτά. Προακρόαση Κυριακάτικα στις 11 το πρωί. Το επόμενο στάδιο πιστεύω ότι θα είναι να παίξουν σε ένα βουνό, όπου η μόνη πρόσβαση θα είναι με τα πόδια, μόνο και μόνο για να δουν πόσοι θα έρθουν.

Πέραν αυτού, η πρόσκληση δεν γινόταν να μην γίνει δεκτή από τη μεριά μου. Στα Zero Gravity Studios, με σφολιατάκια, mini donuts και φυσικά αδυσώπητο bullying στον Μπόκολη (ως συνήθως), η ακρόαση ξεκίνησε. Το “Κώλαση” (ναι, με ωμέγα) θα είναι το έκτο full-length album της μπάντας. Θα κυκλοφορήσει σε φυσική μορφή στη συναυλία για την παρουσίασή του. Μαζί με αυτό θα βγει και για πρώτη φορά βινύλιο με το logo της μπάντας πάνω, το οποίο θα είναι 7”, θα έχει δύο κομμάτια και θα βγει σε πενήντα χειροποίητα αντίτυπα. Μέχρι τότε, θα κυκλοφορήσει και σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες και όλα τα τραγούδια θα συνοδεύονται από ένα lyric video.

Οι ηχογραφήσεις έγιναν στο Hell’s Kitchen Studio (κιθάρες/μπάσο) από τον Σατριγιάννη, Soundflakes Studios (drums) πάλι από τον Σατριγιάννη και Zero Gravity Studios (φωνητικά) από τον Γιώργο Μαγουλά. Η παραγωγή, η μίξη και το mastering έγιναν από (ποιον άλλον;) τον Σατριγιάννη φυσικά στο Hell’s Kitchen Studio. Το εξώφυλλο είναι δουλειά του φοβερού Γιάννη Νάκου (Remedy Art Design). Πάμε να δούμε συνοπτικά και τα τραγούδια που θα περιέχονται.

01) 12.000 Πόδια: Ένα από τα δύο που έχουν παίξει live πιο πριν. Εξαιρετικό, ξέρεις από την αρχή ότι θα γίνει συναυλιακό must με μεγάλη συμμετοχή του κοινού. Θα είναι ένα από τα δύο που θα μπουν στο 7” και είναι εμπνευσμένο από μία πραγματική ιστορία, όταν μία εκκένωση εντέρου σε ένα αεροπλάνο πάει λίγο στραβά.

02) Γκομενιά: Αποτελεί όνειρο του Νεκροπεθαμένου. Βάζεις λεφτά και ειδικούς σπόρους σε μια γλάστρα και φυτρώνουν γκόμενες. Χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω;

03) Λάννιστερ Μήτσος, Του Ηλία Και Της Ειρήνης: Αν εξαιρέσεις το επίθετο, τα υπόλοιπα αναφέρονται στον Νεκροπεθαμένο. Αυτό είναι ένα τραγούδι το οποίο μιλάει για μία μάστιγα, όλους αυτούς που κάνουν spoilers σε αγαπημένες σειρές και ταινίες στα social media. Ένα οργισμένο κοινωνικό μήνυμα. Με πλήκτρα. Εύγε.

04) Cthulhu: Το δεύτερο κομμάτι που θα μπει στο 7”. Εδώ έχουμε τον ξεπεσμό μιας μυθολογικής θεότητας, αφού πλέον δεν προκαλεί τρόμο και βρίσκεται στα κασόνια των ψαράδων μαζί με καλαμαράκια και λοιπά μαλάκια.

05) Το Πέος Της Παρηγοριάς: Ίσως το πιο διαφορετικό από το album. Ακούγεται πάρα πολύ κοντά στο AOR, τόσο στις κιθάρες όσο και στο πολύ μελωδικό και παιχνιδιάρικο ρεφρέν. Όσο μελωδικό και παιχνιδιάρικο είναι και το εργαλείο το οποίο δίνει παρηγοριά σε μοναχικά κοράσια. Δυνατό κοινωνικό μήνυμα, ξανά.

AnorimoiListening2

06) Είμαι Το Πουτανάκι Μου: Ξεκινάει με μπλιμπλίκια και μιλάει για ένα τύπο που είναι λίγο ανώμαλος, μαζοχιστής και ναρκισσιστής. Η στιχουργική προσέγγιση μου θύμισε το “Μουτοχαπεί” των Τσοπάνα Rave, αν και ο Τραμπάκουλας δεν συμφώνησε. Πολύ ωραίο το solo του Σατριγιάννη εδώ.

07) Μαραμένο Κάστανο: Το δεύτερο που έχουν παίξει live στο παρελθόν. Μία ιστορία που δεν έχει τύχει ποτέ σε κανένα άντρα (και καλά). Είναι εκείνη η στιγμή που δεν μπορείς να αποδώσεις με τίποτα. Μη σας τύχει παιδιά. Ούτε εμένα μου έτυχε φυσικά, για ένα φίλο μου λέω. Επίσης, φοβερό solo.

08) Κωλοκαύτωμα: Πόσο πια να ταυτιστείς με ένα κομμάτι; Όχι μόνο περιγράφει απόλυτα τις δύσκολες επισκέψεις στον πορσελάνινο θρόνο, αλλά περιέχει και αντιφασιστικά μηνύματα. Ναι. Εξαιρετικό και το solo του Νεκροπεθαμένου εδώ.

09) Ανθοδέσμη Από Κρέας: Ένα τραγούδι που θα συζητηθεί. Πολύ μελωδικό, με πλήκτρα, solos εναλλάξ από Σατριγιάννη και Νεκροπεθαμένο, μιλάει με εμφατικό τρόπο για άλλο ένα φαινόμενο της εποχής μας. Αυτό που στέλνεις την…αγάπη σου σε μια κοπέλα μέσω φωτογραφίας. Στιχάρες. Μουσικάρα.

10) Χοντρό Λάθος: Ο τίτλος θα μπορούσε να περιγράψει εμένα εύκολα, αλλά αναφέρεται με ρομαντικό και ιδιαίτερο τρόπο στον καννιβαλισμό. Οι ευφάνταστοι στίχοι του Κόμη Vargsteiner, έκαναν την διαφορά. Σε ένα σημείο γίνεται σχεδόν death metal.

Το “Κώλαση” κρατάει γύρω στα σαράντα λεπτά. Είναι ένα κλασσικό Anorimoi album, με τον χαρακτηριστικό και αναγνωρίσιμο ήχο του σχήματος, εξαιρετική παραγωγή και τραγούδια που θα αγαπηθούν εύκολα από τους οπαδούς τους. Τραμπάκουλα, Νεκροπεθαμένε, Σατριγιάννη, Ταφοπλάκιουμ, Μπόκολη, Κόμη Vargsteiner, ευχαριστούμε για την πρόσκληση. Με το καλό να κυκλοφορήσει. Δεν θα περάσει ο φασισμός!

AnorimoiListening3