ΠΡΟΑΚΡΟΑΣΗ CAELESTIA

0

Με δεδομένο ότι η προακρόαση του “Thanatopsis”, επερχόμενη νέα κυκλοφορία των Caelestia έλαβε χώρα μόλις έναν περίπου μήνα πριν την κυκλοφορία της, θα περιοριστώ σε κάποια βασικά στοιχεία του album αφού πολύ σύντομα θα έχουμε την πλήρη παρουσίαση του.

Caelestia
Το “Thanatopsis” αφορά τους φίλους του ακραίου συμφωνικού metal, θα κυκλοφορήσει το Δεκέμβριο από την EMP Label Group στην Αμερική, ενώ στην Ευρώπη από την SPV/Steamhammer. Αποτελείται από δέκα κομμάτια και μοιάζει να είναι χωρισμένο δε δύο μέρη, το πρώτο εκ των οποίων δίνει την εντύπωση του ό,τι πιο ακραίου μπορεί να εμφανιστεί στο χώρο με πολύ ογκώδη ήχο ενώ η συνέχεια αφήνει την εντύπωση ότι η μπάντα πειραματίζεται σε πιο “διαλλακτικούς” ήχους.

Στην προακρόαση προβλήθηκε κατ’ αποκλειστικότητα (τώρα που διαβάζεται αυτές τις γραμμές είναι πλέον διαθέσιμο) και το πρώτο video του album, το “Devils Game”, ένα audio video (φανταστείτε ένα lyric video χωρίς lyrics) με επιβλητικά σχέδια δαιμόνων, κάτι όμως του έλλειπε.

Η πρώτη εντύπωση που μου άφησε το “Thanatopsis” είναι ότι πρόκειται για μια αξιοπρεπή κυκλοφορία, λεπτομερώς δουλεμένη αλλά συνθετικά περίμενα κάτι που να με ξεσηκώσει, κάποια κομμάτια να μου μείνουν. Οι Caelestia παρουσιάζουν εδώ κάτι πολύ συγκεκριμένο και αυτό, κουράζει λίγο.

Περιμένοντας να ακούσω ξανά το “Thanatopsis” προκειμένου να αποκτήσω πλήρη εικόνα, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τα παιδιά του συγκροτήματος για την άψογη φιλοξενία στο Underground Studio.

Δημήτρης Καζαντζής