Σάββατο απόγευμα. Κάποιοι συντάκτες του Rockpages ετοιμάζονται για τη συναυλία των Pain Of Salvation/Need/Mother Of Millions. Κάποιοι άλλοι (οι περισσότεροι) ετοιμάζονται για την αντίστοιχη των Treat. Εγώ από την άλλη, πηγαίνω προς τα Zero Gravity Studios του Terry Νίκα (Scar Of The Sun) για την προακρόαση του νέου album Full House Brew Crew.

DSC08426

Ένα mini βιογραφικό για όσους δεν είχατε, κακώς, επαφή με τη μπάντα μέχρι τώρα: οι FHBC ιδρύθηκαν το 2009 από τον Βαγγέλη Καρζή (κιθάρα, φωνητικά) και δύο χρόνια μετά βγήκε το πολύ καλό ντεμπούτο album “Bet It All”. Βέβαια δεν πρόλαβαν να υποστηρίξουν πολύ αυτή τη δουλειά, αφού ο Βαγγέλης τον επόμενο χρόνο (2012) ανέλαβε τη θέση του μπασίστα στους ύψιστους Rotting Christ. Έξι χρόνια ασταμάτητων περιοδειών δεν του άφησαν πολύ ελεύθερο χρόνο, αλλά ευτυχώς ήρθε η ώρα για το επόμενο βήμα το οποίο έφερε και ανανέωση του line-up. Στα Zero Gravity, πέρα από τον Βαγγέλη, ήταν ο κιθαρίστας Γιώργος Τζατζάκης και ο μπασίστας Σπύρος Νταφάλιας από τους FHBC ενώ υπήρχαν και εκλεκτοί μουσικοί για τον ίδιο λόγο. Οι Σάκης Τόλης και Γιώργος Εμμανουήλ (Rotting Christ), ο Κώστας Τζώρτζης (Battleroar) και ο Ορφέας Τζωρτζόπουλος (Suicidal Angels).

Η μουσική των FHBC κοιτάει πολύ προς Αμερική μεριά και συγκεκριμένα σε αυτήν των Black Label Society. Αυτό σημαίνει heavy riffs, rhythm section ικανό για μικρές σεισμικές δονήσεις, φοβερά solos και φωνητικά με γρέζι, μελωδία αλλά και τσαμπουκά. Το ίδιο το συγκρότημα το περιγράφει ως “crushing Texas-made riffing machine filled with classic blues shuffle”, το οποίο τα λέει όλα. Δεδομένα λοιπόν η προακρόαση κύλησε απίστευτα ευχάριστα (κρίμα που μέσα στο δωμάτιο της κονσόλας δεν επιτρέπονται υγρά, το album σηκώνει ένα καφάσι μπύρες άνετα) με όλους τους καλεσμένους (μουσικούς και συντάκτες) να κουνάνε ρυθμικά πόδια/χέρια/κεφάλια, να χαμογελάνε και να κάνουν συνεχώς νεύματα προς τον Βαγγέλη δείχνοντάς του την φοβερή δουλειά που έχει κάνει. Ήδη από το πρώτο κομμάτι με τα «τσιρίγματα» της κιθάρας καταλαβαίνεις ότι θα περάσεις καλά. Στη μέση του album μάλιστα υπάρχει και ένα φοβερό τραγούδι με ακουστικές κιθάρες και μπορώ να πω ότι συνολικά έχει γίνει μία πολύ προσεγμένη δουλειά σε όλους τους τομείς. Φαίνεται ξεκάθαρα και η αλματώδης εξέλιξη από το “Bet It All”.

DSC08194

Το “Me Against You” θα κυκλοφορήσει στις 16 Νοεμβρίου από την ROAR! Rock Of Angels Records. Θα έχει έντεκα τραγούδια και μπορείτε να ακούσετε ήδη το φοβερό “Hollow God” το οποίο βγήκε σε lyric video. Ενδιαφέρον θα έχει η digipak έκδοση, η οποία θα έχει ανάγλυφο(!) το πολύ ωραίο εξώφυλλο. Ηχογραφήθηκε μέσα σε ένα διάστημα δεκαπέντε ημερών. Τρεις οι κιθάρες, μία το μπάσο, μία τα drums και οι υπόλοιπες για τα φωνητικά. Κάτι που δείχνει ότι όταν ξέρεις τι κάνεις, δε χρειάζεται να κατασκηνώσεις μέσα στο studio για να βγάλεις καλό αποτέλεσμα. Και το αποτέλεσμα δεν είναι απλά καλό, μιλάμε για δισκάρα. Το ότι τραγουδούσα τα ρεφρέν στην επιστροφή προς το σπίτι, δεν είναι τυχαίο.

Οι οπαδοί των Black Label Society, Metallica (μεσαίας περιόδου) και Pantera καλά θα κάνουν να το έχουν στα υπ’ όψη τους. Εν αναμονή λοιπόν της κυκλοφορίας του (και της δισκοκριτικής), δείτε το lyric video, ακούστε το ντεμπούτο album “Bet It All” (υπάρχει στο λογαριασμό της μπάντας στο YouTube) και μην ξεχνάτε ότι η χώρα μας έχει πληθώρα ποιοτικής μουσικής από άτομα που γουστάρουν αυτό που κάνουν και δείχνουν την απαιτούμενη σοβαρότητα στις κινήσεις τους. Οι Full House B.C. δεν αποτελούν εξαίρεση. Παιδιά, ευχαριστώ για την φιλοξενία. Καλοτάξιδο!

Γιώργος Τερζάκης

DSC08466