Απόγευμα Κυριακής στο φιλόξενο Matrix Studios για να ακούσουμε ολόκληρο το νέο άλμπουμ των Illusory, “Polysyllabic”, ένα μήνα και κάτι πριν κυκλοφορήσει επίσημα από την Γερμανική 7Hard. Βουτάμε μπύρες από το ψυγείο, θρονιαζόμαστε σε δυο διαφορετικές αίθουσες και ο Γιάννης Πετρογιάννης, παραγωγός του άλμπουμ πατάει “Play”…

IllusoryListening2
Το “Polysyllabic” μπαίνει πολύ δυνατά με ένα πιασάρικο και πιο prog από όσο μας έχουν συνηθίσει κομμάτι, το “… A New Beginning”. Γενικά, ο ήχος του άλμπουμ μου θύμισε το metal της δεκαετίας του ’90 και δουλειές που κυκλοφορούσαν τότε αγαπημένα συγκροτήματα, όπως οι Iron Maiden και οι Heloween. Πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι ενορχηστρώσεις. Στο “Dreamshade” θυμηθήκαμε για λίγο και τους Queensryche σε πιο σύγχρονο μοτίβο και με κάποια Ανατολίτικα στοιχεία. Το “Polysyllabic Thoughts” έδειξε και ένα πιο μοντέρνο ύφος, ενώ δεν λείπουν και οι οπαδικές-γηπεδικές στιγμές, όπως στο “The Eyes Of Hades”.
Στο άλμπουμ συμμετέχουν οι Voice Box σε κάποια χορωδιακά μέρη, μέλη των Innerwish, o Γιώργος Ράλλης (Elisadeath) που παίζει 12χορδη και άλλοι.  Το άλμπουμ είναι σύνθετο και χρειάζεται σίγουρα πολύ περισσότερες ακροάσεις. Οι Illusory ψάχνουν τα μεγάλα ρεφρέν, οι συνθέσεις είναι πολύ καλοδουλεμένες, οι ενορχηστρώσεις ψαγμένες, ενώ αν και οι ρίζες του “Polysyllabic” φαίνεται να είναι στα ‘90s ενσωματώνουν αρκετά πιο μοντέρνα στοιχεία.
Αναμένοντας να το πάρουμε στα χέρια μας για περισσότερα χιλίομετρα, τα τραγούδια που ξεχώρισαν στο testdrive ήταν: “Odd-Y-Sea”, “Insangel”, “Polysyllabic Thoughts”, “Solitary Nomad” και “The Eyes Of Hades”.
Γιάννης Δόλας

IllusoryListening3