Απόγευμα Τρίτης και τα φιλόξενα (και εντυπωσιακά) Soundflakes Recording Studios άνοιξαν τις πόρτες τους για μία πρώτη κουβέντα με τους The Slayerking για το νέο τους album. Οι Ευθύμης Καραδήμας (φωνητικά/μπάσο, Nightfall), Κώστας Κυριακόπουλος (κιθάρες, SlayerKing01Nocta, ex-Nightfall) και το νέο τους μέλος Γιώργος Καρλής (drums) είχαν τρομερή διάθεση και συζητούσαν ευχάριστα για οτιδήποτε τους ρωτούσαμε. Μαζί τους και ο παραγωγός Marcus Jidell (Avatarium, Soen, ex-Evergrey, ex-Royal Hunt) ο οποίος ήρθε από τη Σουηδία κι έπαθε πλάκα με τα Soundflakes.

Οι πληροφορίες που μαζέψαμε έχουν να κάνουν με όλα τα θέματα γύρω από το συγκρότημα. Τα τραγούδια του νέου album είναι όλα καινούρια, θυμίζω ότι μόλις τον περασμένο Ιανουάριο κυκλοφόρησε το ντεμπούτο, κάτι το οποίο τους βγήκε εντελώς φυσικά. Η αλλαγή drummer (στο πρώτο album έπαιξε η Άννα Ελευθέρου) έγινε επειδή θέλανε κάτι διαφορετικό. Ο Κώστας είχε βάλει στο μάτι τον Γιώργο, τον οποίο τελικά και έπεισε να συμμετάσχει. Να σημειώσω ότι ο Γιώργος έχει τον ίδιο δάσκαλο μSlayerKing02ε τον Γιώργο Κόλλια (Nile). Τα παιδιά προσέγγισαν τον Marcus στις συναυλίες που έδωσαν μαζί με τους Avatarium και αφού του έστειλαν ένα demo 4 κομματιών δέχτηκε να συνεργαστούν. Οι ηχογραφήσεις θα συνεχιστούν στην Ελλάδα και μετά θα πάνε Σουηδία για το τελικό στάδιο. Επίσης, το συγκρότημα είναι στην αναζήτηση νέας δισκογραφικής στέγης.

Πάμε τώρα στα του album. Θα λέγεται “Tetragrammaton”, θα έχει 9 τραγούδια και διάρκεια περίπου 45 λεπτά. Ακούσαμε μόνοSlayerKing04 3 από τα κομμάτια του, τα οποία δεν ήταν τελείως ολοκληρωμένα, και μείναμε με ανοιχτό το στόμα. Ξεχάστε το συγκρότημα που κυκλοφόρησε το “Sanatana Dharma”. Μεγάλη εξέλιξη στον ήχο, στο feeling, στις συνθέσεις. Πιο heavy, ελαφρώς πιο γρήγορο (αλλά όχι τόσο ώστε να μη χαρακτηριστεί doom), πιο in-your-face. Ο Ευθύμης πειραματίζεται με διάφορα φωνητικά, ο Κώστας παίζει τρομερά riff ενώ ο Γιώργος είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται πίσω από το drum kit. Οι 70’s επιρροές και τα prog περάσματα υπάρχουν και εδώ, αλλά το αποτέλεσμα είναι πολύ καλύτερο από πριν. Επίσης, δεν θυμίζουν Nightfall όπως το πρώτο album. Ο Marcus έχει συμβάλλει τα μέγιστα σε αυτό. Η παραγωγή είναι άψογη, ενώ η τελειομανία του έχει κάνει το συγκρότημα να προβάρει ασταμάτητα και να ηχογραφεί live αναζητώντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Δεν αναλώνεται σε ψηφιακές ευκολίες και ψάχνει τον φυσικό ήχο ώστε να βγάλει τον καλύτερο εαυτό τους. Τρανό παράδειγμα για το πόσο σημαντικός μπορεί να είναι ένας σοβαρός παραγωγός στην δημιουργία ενός album. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε αυτό που μου είπε ο Ευθύμης, ότι στα 25 χρόνια του στη σκηνή δεν έχει ξαναδεί τέτοιο παραγωγό. Να αναφέρω ακόμα ότι οι τίτλοι των τραγουδιών που ακούσαμε είναι “Bless Those Who Weep And Sell Their Tears To Unbelievers”, “Evil Eye” και “Queen Of Sheba Undresses Before Pulsation Chords”. Η μουσική είναι γραμμένη κυρίως από τον Ευθύμη και τον Κώστα, ενώ οι σκοτεινοί κι ενδιαφέροντες στίχοι βγήκαν φυσικά από το μυαλό του πρώτου.

Τέλος, να πω ότι ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την στιγμή που το album θα είναι έτοιμο ώστε να κάνουμε μία full προακρόαση πριν τα παιδιά βγουν στο δρόμο για την προώθησή του. Κρατήστε το όνομά τους, μπορεί να σας εκπλήξουν ευχάριστα. Ευθύμη, Κώστα, Γιώργο, αναμένουμε με αγωνία!

Γιώργος Τερζάκης