Μετά το περσινό «Ruining Lives», το οποίο χωρίς να είναι κάτι τρομερό άφησε καλές εντυπώσεις, οι Prong επιστρέφουν με ένα album διασκευών, το οποίο ηχογραφήθηκε στο Βερολίνο μέσα σε μια εβδομάδα.

Ο Tommy Victor αποφεύγει την παγίδα της επιλογής overplayed κομματιών (βλέπε το πρόσφατο Meanwhile in Burbank των Stone Sour) και τιμά τις punk rock καταβολές του διασκευάζοντας συγκροτήματα όπως οι Adolescents, οι Black Flag και οι Hüsker Dü. Για πολλοστή φορά αποδεικνύεται η επιρροή του βρετανικού hardcore punk στον μετέπειτα σκληρό ήχο, με το «Doomsday» των Discharge να ανοίγει τον δίσκο, όπως αντίστοιχα το «Free Speech for the Dumb» αποτελεί το σημείο εκκίνησης του «Garage Inc.», ενώ αν έπρεπε να γίνει ένας παραλληλισμός με κάποιο άλλο album διασκευών αυτό θα ήταν το «Undisputed Attitude».

 Η «απρόσμενη» επιλογή είναι το «Cortez the Killer» του Neil Young, με το οποίο κατά τη γνώμη μου κακώς ασχολήθηκαν οι Prong.
Συνολικά το «Songs from the Black Hole» είναι ένα καλοφτιαγμένο tribute, από το οποίο όμως λείπει το πραγματικά ενδιαφέρον cover.