Προς πώληση το ρετιρέ που έπαιξαν για πρώτη φορά live οι Ramones

0

Το διαμέρισμα όπου οι θρυλικοί Ramones έκαναν την πρώτη του ζωντανή εμφάνιση το 1975 και ο Joey και ο Dee Dee είχαν σαν στέκι είναι διαθέσιμο προς πώληση.

Στον ίδιο χώρο ο Arturo Vega, μια από τις σημαντικότερες φιγούρες στην ιστορία του συγκροτήματος έζησε από τη δεκαετία του ’70 μέχρι το θάνατό του το 2013, ενώ χρησιμοποιούσε και σαν εργαστήριο. O Vega σχεδίασε το ιστορικό logo με τον αετό, ενώ κάποτε ο Dee Dee Ramone τον αποκάλεσε «σατανική μητέρα» του συγκροτήματος, αλλά και ο ως «ο πέμπτος Ramone». Ουσιαστικά, ήταν ο καλλιτεχνικός διευθυντής, φωτιστής και ιστορικός έχοντας παρακολουθήσει σχεδόν όλες τις συναυλίες του συγκροτήματος (είχε χάσει δυο από τις… 2.263) από το 1974 εως το 1996.

Το ακίνητο, το οποίο περιλαμβάνει τρία οροφοδιαμερίσματα και ένα χώρο στο ισόγειο, συνολικής έκτασης 6.420 τετραγωνικών ποδιών (περίπου 600 τετραγωνικά μέτρα) βρίσκεται κοντά στη διασταύρωση της Bowery και της East Second Str., η οποία έχει ονομαστεί «πλατεία Joey Ramone», μάλιστα η ταμπέλα που το αναγράφει είναι αυτή που «κλέβεται» πιο συχνά στην Νέα Υόρκη. Η τιμή του είναι ανέρχεται στα 7,25 εκατομμύρια δολάρια.