Ο Steve Morse θα αναγκαστεί να απέχει από τις δραστηριότητες των Deep Purple, εξαιτίας σοβαρού προβλήματος υγείας της συζύγου του, Janine.

«Γειά σε όλους. Μόλις έπαιξα μερικές συναυλίες με το συγκρότημα μετά από χρόνια που είχαμε να εμφανιστούμε ζωντανά. Είναι μια γλυκόπικρη, πανέμορφη στιγμή για να ξαναβρεθούμε από κοντά. Ωστόσο, η αγαπημένη μου σύζυγος, Janine, δίνει μάχη με τον καρκίνο. Σε αυτό το σημείο υπάρχουν τόσες πολλές δυνατές και άγνωστες επιπλοκές, που όσο χρόνο μας έχει απομείνει στη ζωή μας, απλά πρέπει να είμαι μαζί της.

Δεν σταματάω από το συγκρότημα. Ελπίζω πως μόλις ξεκαθαρίσει η κατάσταση της υγείας της θα μπορέσω να επανέλθω στις περιοδείες. Πάντως, δεν προβλέπω σε καμία περίπτωση να μπορώ να περιοδεύσω στο άμεσο μέλλον.

Εξακολουθώ να έχω το προνόμιο να είναι μέρος του οικογενειακού δέντρου των Deep Purple και να νοιώθω τη συγκλονιστική συμπαράσταση των τόσων πιστών οπαδών, αλλά και των υπόλοιπων μελών του συγκροτήματος. Υπάρχει ένας αναγνωρισμένος παγκοσμίου κλάσεως κιθαρίστας έτοιμος να αναλάβει τις συναυλίες, τον οποίο είμαι σίγουρος πως θα χαρείτε να ακούσετε.

Εκτιμώ όλες τις προσευχές σας για την Janine και σας ευχαριστώ όλους», δήλωσε ο Steve Morse.

Αντικαταστάτης του θα είναι ο 42χρονος Simon McBride, που έχει συνεργαστεί στο παρελθόν και με τον Ian Gillan και τον Don Airey.