Οι Purpendicular δημοσίευσαν το δεύτερο single από τη νέα τους δουλειά, “Human Mechanic”, που θα κυκλοφορήσει στις 23 Σεπτεμβρίου από τη Metalville Records, το τραγούδι “Made Of Steel”.

Ο Ian Paice παίζει τύμπανα σε όλο το άλμπουμ, ενώ οι συνδέσεις με τους Deep Purple δεν σταματούν στη συμμετοχή του θρυλικού ντράμερ και στο όνομα της μπάντας αφού στο μπάσο θα βρούμε τον Nick Fyffe. Ο πρώην Jamiroquai είχε αντικαταστήσει τον Roger Glover σε κάποιες συναυλίες των Deep Purple (συμπεριλαμβανομένων και εκείνων στην Ελλάδα) το 2011.

Το συγκρότημα έχει συνεργαστεί επίσης και με τους Roger Glover, Tony Carey, Paul Morris και Neil Murray, ενώ το 2012 ο Paice είχε δηλώσει: «πρόκειται για μια από τις καλύτερες μπάντες που έχω συνεργαστεί, θα τους λατρέψετε, είναι τόσο καλοί που πρέπει να ανησυχώ μόνο για το εαυτό μου».

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου το άλμπουμ μουσικά περιέχει το κλασικό παίξιμο του Ian Paice και funky παίξιμο στο μπάσο, αλλά χωρίς να παραβλέπει τον heavy hard rock ήχο. «Δεν θα βρείτε ένα αντίγραφο των Deep Purple εδώ, αλλά πολλές διαφορετικές μουσικές επιρροές. Ωστόσο, το Hammond και οι κιθάρες ξεχωρίζουν», αναφέρει χαρακτηριστικά.

TRACK LISTING
The Nothing Box
Ghost
No One’s Getting Out Alive
Something Magical
Human Mechanic
TV Stars & Internet Freaks
Made Of Steel
Soul To Soul
Four Stone Walls
Passing Through

LINE UP
Ian Paice – τύμπαναNick Fyffe – μπάσο
Robby Thomas Walsh – φωνητικά
Christoph Kogler – Hammond
Herbert Bucher – κιθάρα

DISCOGRAPHY
tHis is the tHing#1 (2015)
Venus To Volcanus (2017)


LINKS
www.purpendicular.eu 

https://www.facebook.com/PDWorldwide