QUEENSRYCHE: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΑΘΗΝΑ/ΒΕΡΟΛΙΝΟ

0

Queensryche 9

Δεκατρία χρόνια είχε να μας επισκεφθεί η μπάντα από το Bellevue. Από τότε (Ιούνιος του 2006) συνέβησαν πάρα πολλά στο συγκρότημα, πράγμα που έκανε τον Έλληνα και όχι μόνο, κάπως διστακτικό απέναντι του. Έχοντας στις αποσκευές τους ένα  εξαιρετικό νέο album , ξεκίνησαν τη δεύτερη περιοδεία τους στην Ευρώπη μέσα στη χρονιά που διανύουμε. Εδώ, παραθέτω το τι αποκόμισα από τις εμφανίσεις  των Queensrÿche σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, αλλά και από αυτή του Βερολίνου όπου τους ακολούθησα την επομένη.

Θεσσαλονίκη, Fix Factory Of Sound, 15-11-2019

Η πρώτη εμφάνιση των Queensrÿche στη Θεσσαλονίκη, τράβηξε το ενδιαφέρον περίπου 400 ανθρώπων, αριθμός απογοητευτικός κατά τη γνώμη μου. Υπήρχαν συνεχόμενες συναυλίες βέβαια εκείνες τις μέρες, θεωρώ όμως ότι την επόμενη μέρα, ήταν αρκετοί αυτοί που μετάνιωσαν με την απουσία τους. Κι αυτό γιατί το συγκρότημα έδειξε ότι διανύει μια εξαιρετική περίοδο και έδωσε ένα show γεμάτο ενέργεια και αποδίδοντας άριστα τους ύμνους του παρελθόντος που τους καταξίωσαν αλλά και κάποια από τα τελευταία τους πονήματα που δίχως άλλο, τους έχουν ανεβάσει σε μεγάλο βαθμό. Θα σταθώ κυρίως στον Todd LaTorre, πάνω στον οποίο έχουν πέσει τα βλέμματα του κόσμου τα τελευταία χρόνια, ο οποίος μόνο θησαυρός μπορεί να χαρακτηριστεί για το συγκρότημα. Η εκπληκτική του φωνή αλλά και το χάρισμα της ερμηνείας τω τόσο απαιτητικών κλασσικών κομματιών έπεισαν και τους πιο δύσπιστους ότι είναι αυτό ακριβώς που χρειαζόταν το συγκρότημα γι’ αυτή τη θέση.

Queensryche 8

Αφήνω για το τέλος τη μπάντα που άνοιξε τη συναυλία, τους Sence Of Fear, οι οποίοι ενώ είχαν αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα στο παραδοσιακό heavy που παίζουν, έδειξαν ερασιτεχνισμό τόσο στη σκηνική τους παρουσία με τουλάχιστον μέτριο performing και ακόμα πιο μέτριο ενδυματολόγιο.

Setlist: Intro (Lauder The Conscience theme), Blood Of The Levant, I Am I, NM 156, Operation: Mindcrime, Condition Human, Queen Of The Reich, Silent Lucidity, Jet City Woman, The Whisper, Propaganda Fashion, The Mission, Screaming In Digital, Take Hold Of The Flame, Light-Years, Empire, Eyes Of A Stranger.

Αθήνα, Fuzz, 16-11-2019

Στην Αθήνα τα πράγματα ήταν καλύτερα από πλευράς προσέλευσης αφού πλησίασε τα 1.000 άτομα. Support εδώ ήταν οι Meden Agan οι οποίοι παρουσίασαν ένα αξιοπρεπές set με βάση κυρίως το τελευταίο τους album και αυτό έδειξε να άρεσε στον κόσμο που σιγά σιγά γέμιζε το Fuzz.

MedenAgan 9

O κόσμος που ήρθε, έδειξε ότι του έλειψαν οι Queensrÿche για όλα αυτά τα χρόνια! Ανταποκρίθηκε από τις πρώτες νότες του “Blood Of The Levant” και όταν ήρθε η ώρα για “NM 156”, “Operation: Mindcrime”, “Queen Of The Reich” κλπ, ξεσηκώθηκε τραγουδώντας με τον εκπληκτικό LaTorre κάθε στίχο και κάθε μελωδία. Το συγκρότημα βρίσκεται σε άριστη κατάσταση, περνάει πολύ καλά στη σκηνή κι αυτό περνάει με τη σειρά του και στο κοινό. Ο Casey Grillo στα drums είναι εξαιρετικός και πλέον, έπειτα από δυόμισι χρόνια δείχνει να έχει αφομοιωθεί στη μπάντα.

Στην Αθήνα, ακούσαμε ένα επιπλέον κομμάτι από το “The Vercdict”, το “Man The Machine” πο μάλλον είναι και το αγαπημένο του κοινού από το νέο album.

Queensryche 7

Αποχαιρετώντας o Todd LaTorre στα Ελληνικά μάλιστα, έβλεπες μόνο ευχαριστημένο κόσμο ν’ αποχωρεί από το club!

Setlist: Intro (Lauder The Conscience theme), Blood Of The Levant, I Am I, NM 156, Man The Machine, Walk In The Shadows, Operation: Mindcrime, Condition Human, Queen Of The Reich, Silent Lucidity, Jet City Woman, Propaganda Fashion, The Mission, Screaming In Digital, Take Hold Of The Flame, Light-Υears, Empire, Eyes Of A Stranger.

Βερολίνο, SO36, 17-11-2019

Κουραστικό το ταξίδι στο Βερολίνο την επόμενη, άξιζε τον κόπο όμως στο τέλος της ημέρας. Την εμφάνιση των Dark Sky Choir που άνοιγαν τη βραδιά δυστυχώς δεν την πρόλαβα.

Το club είναι μικρό και παλιό και το χειρότερο είναι ότι παλιός είναι και ο εξοπλισμός του. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα κάποια μικροπροβλήματα στον ήχο, όπως και των Firewind που άνοιξαν το show. O Gus G. και η παρέα του έδειξαν μια στιβαρή και έμπειρη μπάντα και χειροκροτήθηκαν από τον κόσμο που στη Γερμανία τους έχει σε μεγάλη εκτίμηση ξεσηκώθηκε ιδιαίτερα με το “Falling To Pieces”, όπως και ο γράφων, που έκλεισε το set τους.

Setlist: Ode To Leonidas, We Defy, Head Up High, Hands Of Time, World On Fire, The Fire And The Fury, Mercenary Man, I Am The Anger, Falling To Pieces.

Ώρα για Queensrÿche λοιπόν κι εδώ, η ανταπόκριση των Γερμανών ήταν ιδιαίτερα θερμή και το συγκρότημα ανταπέδωσε με άλλη μια πολύ καλή εμφάνιση! Το μόνο ψεγάδι ήταν που άγνωστο για ποιο λόγο, “κόπηκαν” τα “Condition Human”, “Propaganda Fashion” και “Light-Years” που είναι το πρώτο κομμάτι στο encore των εμφανίσεων αυτής της περιοδείας. Στη μικρή σκηνή τελικά φαίνονται οι μεγάλες μπάντες, όταν μπορούν να ανταποκριθούν σε δύσκολες συνθήκες κι εκεί η μπάντα από το Seattle απέδειξε το μέγεθος της. Εδώ επίσης είχαμε και drum solo από τον Casey Grillo έπειτα από το “Screaming In Digital” και δε νομίζω ότι χρειάζεται να κάνω εκτενή αναφορά στις ικανότητες του. Οι Queensrÿche ήταν και πάλι εγγύηση και με κάνουν να πιστεύω ότι τα καλύτερα έρχονται!

Queensryche 4

Setlist: Intro (Lauder The Conscience theme), Blood Of The Levant, I Am I, NM 156, Man The Machine, Walk In The Shadows, Operation: Mindcrime, Queen Of The Reich, Silent Lucidity, Jet City Woman, The Mission, Screaming In Digital, Take Hold Of The Flame, Empire, Eyes Of A Stranger.

Δημήτρης Καζαντζής

Φωτογραφίες από τη συναυλία της Αθήνας: Χρήστος Κισατζεκιάν

{galleryLiveReports/2019/Queensryche}{/gallery}