Ο Mark Shelton δεν είναι πια ανάμεσά μας. Αυτή η απώλεια χτύπησε πολύ κοντά στην καρδιά. Μία απώλεια που αντηχεί σε όλα τα μήκη και πλάτη του Μεταλλικού κόσμου. Ήδη οπαδοί και μουσικοί σπεύδουν κατά εκατοντάδες να δηλώσουν το σοκ τους για τον πρόωρο χαμό του και μοιράζονται μικρές προσωπικές ιστορίες από τη γνωριμία μαζί του αλλά και την αθάνατη μουσική του.

Γιατί όσοι είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν και να ανταλλάξουν μερικές κουβέντες, πάντα αποκόμιζαν κάτι σπουδαίο, κάτι που θα τους συντροφεύει για όλη τους τη ζωή. Ήταν τέτοια η αύρα του ανδρός, φωτεινή και θετική, που έκαιγε ανεξίτηλο σημάδι σε όποιον κινούταν έστω και για λίγο κοντά του. Παθιασμένος με τον Ελληνικό πολιτισμό, ύμνησε όσο λίγοι την κληρονομιά των προγόνων μας μέσα από την τέχνη του και επέλεξε το όνομα Αλέξανδρος για το γιό του προς τιμήν του Μακεδόνα στρατηλάτη. Ανήσυχο και πολυτάλαντο πνεύμα, τρομερά διαβασμένος μα συνάμα ταπεινός, άντλησε έμπνευση από την παγκόσμια Ιστορία και Μυθολογία και μεγάλους συγγραφείς τρόμου και ηρωικής φαντασίας ενώ σφυρηλάτησε και ολόδικούς του μυθικούς κόσμους.

Παρατηρώ τις φωτογραφίες που δημοσιοποιούν μαζί του φίλοι και οπαδοί. Ο Mark χαίρεται πιο πολύ. Λάμπει περισσότερο από αυτόν που ζήτησε να έχει μία φωτογραφική στιγμή μαζί του. Γιατί πιο πολύ από μουσικός και δημιουργός ήταν οπαδός. Μεταλλάς. Ευγνώμον προς κάθε άνθρωπο που αγγίχτηκε έστω και λίγο από το έργο του, οικοδόμησε μία σχέση αγάπης και αμοιβαίου σεβασμού με το κοινό του και αυτή η σχέση έμεινε αναλλοίωτη μέχρι το τέλος.

Την Πέμπτη 26/7 ο Mark κατέβηκε από το σανίδι του Headbangers Open Air Festival θριαμβευτής και έφυγε για πάντα. Κάνοντας αυτό που αγαπούσε περισσότερο σε αυτή τη ζωή. Περιτριγυρισμένος από τη μπάντα του, φίλους και οπαδούς. Σήμερα δε λυπάμαι για τον Mark αλλά για τον κόσμο της μουσικής μας που ήδη μοιάζει λιγότερο φωτεινός χωρίς το Dragon Star…

Κώστας Κουναδίνης

MarkShelton