Οι φίλοι του melodic rock είναι σίγουρα εξοικειωμένοι με το όνομα του κιθαρίστα Tommy Denander ο οποίος πέρα από τις guest συμμετοχές σε διάφορους δίσκους, εμφανίσεις στο Firefest δίπλα στον μακαρίτη Jimi Jamison και στον Mitch Malloy έχει μία σταθερή παρουσία με το δικό του συγκρότημα, τους Radioactive. 30 χρόνια από την πρώτη του επαγγελματική συνεργασία και επτά χρόνια από το τελευταίο album με τους Radioactive, o Denander επιστρέφει με το καλύτερο…ναι, σωστά διαβάσατε…το καλύτερο album του! Δεν ξέρω για εσάς αλλά όλα τα προηγούμενα albums του Denander μου άφηναν ανάμεικτα συναισθήματα καθώς μπορεί να έβρισκα πάντα καλές στιγμές αλλά…ως εκεί.

Το “XXX” έχει πλήθος καλεσμένων τραγουδιστών με προεξέχοντες τον Robin McAuley και τον Robbie Le Blanc. Τα περισσότερα κομμάτια έχουν μία πιο…σκληρή και αιχμηρή προσέγγιση σε σχέση με την πιο ήπια τεχνοτροπία των προηγούμενων δίσκων ενώ η κιθάρα είναι σαφώς πιο μπροστά στη μίξη και τα φωνητικά είναι όλα πολύ προσεγμένα. Τα κομμάτια είναι όλα πολύ δουλεμένα, σου μένουν αμέσως ενώ «δένουν» υπέροχα με την εξαιρετική παραγωγή που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τις πλαστικούρες της Frontiers. Αυτό όμως που αμέσως ξεχωρίζει –και προσωπικά με εντυπωσίασε σε υπερθετικό βαθμό- είναι ότι ο Denander έπεισε τον θρύλο Mutt Lange να γράψει μαζί του δύο κομμάτια! Πιο συγκεκριμένα, το “Move It” είναι ένας πραγματικός ύμνος που άνετα θα έμπαινε στο “Adrenalize” (Def Leppard) ενώ το “I Have A Dream” είναι πιο μοντέρνο.

Συνολικά, μιλάμε για μία πολύ καλή δουλειά που δεν περίμενα να ακούσω από τον Tommy Denander. Μπράβο! Από μένα είναι ναι…ειδικά στην εποχή μας.

Highlight: Αυτό που δεν θα χωνέψω ποτέ είναι πως ο Denander καταφέρνει να συνεργαστεί με τον Mutt Lange και οι Leppard δεν μπορούν να γράψουν ένα τραγούδι μαζί τα τελευταία 23 χρόνια.