Απίστευτο κι όμως αληθινό… αυτοί εδώ οι Ιταλοί γιορτάζουν τριάντα χρόνια παρουσίας και εμείς εδώ δεν τους έχουμε πάρει είδηση! Ποτέ όμως δεν είναι αργά για να ανακαλύψει κανείς καινούρια μουσική, ακόμα κι αν αυτή δεν είναι και τόσο καινούρια, όσον αφορά την… ημερομηνία κυκλοφορίας της!

Οι Rain λοιπόν είναι ένα Ιταλικό hard rock συγκρότημα που αποφάσισε να ξαναηχογραφήσει κάποια κομμάτια από το ευρύ φάσμα της καριέρας του και να τα παρουσιάσει σε αυτό εδώ το φρεσκαρισμένο best of μαζί με ένα καινούριο κομμάτι το “Whiskey On The Route 666”. Αυτό ουσιαστικά αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για όσους δεν τους ξέρουν –και φαντάζομαι είναι πολλοί και πρώτος εγώ!- να τους ανακαλύψουν.

Η μπάντα ξεκίνησε το 1980, όμως κατόρθωσε να σταθεροποιήσει τη σύνθεσή της το 1988 και να κυκλοφορήσει έξι στούντιο άλμπουμς από το 1990, να συμμετάσχει σε αρκετές συλλογές και να παίξει άπειρες συναυλίες σαν headliner, αλλά και ανοίγοντας για μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα στο rock και το metal, τόσο στην πατρίδα τους την Ιταλία, όσο και στο εξωτερικό.

Το υλικό ακούγεται πολύ ευχάριστα, η παραγωγή είναι εξαιρετική και τα κομμάτια πολύ αξιόλογα. Σίγουρα, καθώς μιλάμε για μια συλλογή που αφορά το σύνολο της καριέρας του συγκροτήματος, είναι λογικό και αναμενόμενο τα κομμάτια να διαφέρουν, όμως φαντάζομαι –καθώς δεν έχω ακούσει τα αυθεντικά- ότι η τρέχουσα σύνθεση τα έχει φέρει στα μέτρα της. Επίσης, ένα ακόμα στοιχείο που θα πρέπει να προσθέσουμε σαν θετικό είναι ότι το συγκρότημα ακούγεται εντελώς Αμερικάνικο, όχι μόνο στον ήχο, αλλά και στα φωνητικά που είναι αυτά που συνήθως μπορούν να χαντακώσουν πολύ εύκολα ένα συγκρότημα που δεν έχει τα Αγγλικά ως μητρική γλώσσα.

Προτείνονται ανεπιφύλακτα: “Whiskey On The Route 666”, “Rain Revolution” και “End Of Time”.
 

Tags