Ω Θεοί! Εισακούστε τη δέησή μας και κάντε πραγματικότητα τα όνειρα χιλιάδων οπαδών του classic rock που δεν έχουν σταματήσει εδώ και 16 χρόνια να ελπίζουν στην επιστροφή του Ανθρώπου με τα Μαύρα και της λευκής Stratocaster. Κάποιοι έχουν φτάσει στο ακραίο σημείο να κάψουν το σύνολο της προσωπικής δισκογραφίας του Ian Gillan ενώ άλλοι πάλι έχουν αγοράσει όλα τα albums των Blackmore’s Night προκειμένου να εξευμενίσουν τον πάντα εκρηκτικό Ritchie…

Και αφού οι προσευχές δεν πιάνουν τόπο, η Edel αποφάσισε να κυκλοφορήσει για πρώτη φορά σε CD/DVD την εκπληκτική εμφάνιση των Rainbow στο Dusseldorf από το 1995. Εδώ και πολλά χρόνια είχαμε το bootleg αλλά δεν γινόταν να προσπεράσουμε την επίσημη κυκλοφορία. Βλέπετε, είναι από τις καλύτερες εμφανίσεις των Rainbow ενώ το “Stranger in Us All” θα πρέπει να είναι ένα από τα πιο αδικημένα albums όλων των εποχών. Και μπορεί ο Doogie White να μην είναι Joe Lynn Turner ή Ronnie James Dio, ο Paul Morris να μην αγγίζει το ταλέντο του Tony Carey, ο Chuck Burgi να μην είναι ο οδοστρωτήρας Cozy Powell ή ο Greg Smith να μην έχει το ειδικό βάρος του Roger Glover αλλά συνολικά κάνουν άριστα τη δουλειά τους. Όσο για τον Ritchie…κανένα σχόλιο! Απελευθερωμένος από την τελευταία, καταστροφική περιοδεία με τους Purple ζει κάθε στιγμή του live παίζοντας ό,τι νιώθει εκείνη ακριβώς τη στιγμή. Το γεγονός ότι λίγο πιο πέρα στα δεξιά του κάνει δεύτερα φωνητικά η μισητή σε όλους τους rock fans Candice Night σίγουρα παίζει κάποιο ρόλο.

Όσο για το set-list…τι να λέμε τώρα! Από το εναρκτήριο “Spotlight Kid”, το ατμοσφαιρικό “Hunting Humans”, την απίστευτη εκτέλεση του “Temple of the King”, μέχρι το καταιγιστικό “Long Live Rock N’ Roll” που παντρεύεται με το riff του “Black Night” όλα είναι ένα και ένα. Μην το σκέφτεστε πολύ…από τη στιγμή που ο Blackmore δεν πρόκειται (δυστυχώς, όπως όλα δείχνουν) να βγάλει ξανά ένα rock album, θα πρέπει να αρκεστούμε σε αρχειακές κυκλοφορίες. Περασμένα μεγαλεία διηγώντας τα να κλαις!

Highlight: Ο ηχολήπτης στη μέση του “Spotlight Kid” μάλλον τα κάνει λίγο μαντάρα…